Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1912
9f340d1366f9524005dee38cb095ee82
Tillbaka

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Storseger i årets första match

Ljusdal börjar matchen med en långboll som rullar ut på Sirius kortsida. Sirius kontrar direkt. Lindgren gör en genomåkning och passar Ilja Grachev som är placerad framför Ljusdals mål. Han stoppas dock och Sirius tilldöms straff. Hammarström kliver fram och sätter enkelt 1-0 i nättaket.

Ljusdal försöker anfalla men Sirius bryter. Återigen står blåsvart för en kontring då Putte Johansson åker igenom halva försvaret, han stoppas dock strax framför mål.  

Det är Sirius som har börjat ta kommando medan Ljusdal står för en del slarv. Blåsvart står för ett säkert passningsspel och man hittar bra ytor. Dock har man ibland svårt att nå ändra fram och våga trycka på med flera man. 

Efter en inledning med tämligen många anfall och kontringar avtar tempot något efter tio minuter. Det sker en del slarv och lite nervöst spel från bägge håll. 

I den åttonde minuten tar Kalle Mårtensson emot ett fint djupledspass från Oscar Jonsson som han sätter säkert bakom Kimmo. 1-1.

Sirius har därefter något svårt att komma fram. Det är en del bolltapp och misstag från hemmalagets sida medan Ljusdal spelar med ett kompakt försvar som är svårt att ta sig igenom. I den 11:e minuten utvisas dessutom Joel Wigren efter slag på skridsko. 

I den 14:onde minuten fixar Sirius en hörna som dock går högt över. Ljusdal höjer därefter tempot något och trycker på. Även de får en hörna i den 16:onde minuten som tar i muren.

Ljusdal skapar ytterligare en målchans kort därefter men Kimmo står för en benparad och skottet räddas. Putte Johansson står för många bra genomåkningar; en av dem ger ett farligt läge då Johansson passar Ilja som skjuter strax utanför.

Dock sitter bollen till slut; i den 20:onde minuten står Tobias Andersson för ett snyggt pass till Mattias Hammarström som dundrar upp bollen i nättaket.

Ljusdal fortsätter att trycka på men slarv från deras sida gör att Sirius får möjlighet att kontra. I den 24:e minuten får Hammarström tag i bollen och passar Putte Johansson som i sin tur serverar Robin Olsson som enkelt kan näta. 

Kort därefter fixar Ljusdal en straff, dock står Kimmo för en kanonräddning och det blir inget mål för hälsingelaget. Bägge lagen skapar därefter varsina anfall, men båda resultatlösa. 

Ljusdal trycker på för en reducering och skapar hörna. Kimmo står för ytterligare en benparad och det blir ny hörna som skjuts utanför. 

Patrik Johansson står därefter för en riktigt bra genomåkning där han dribblar förbi flera Ljusdalsspelare och når nästan fram till mål. Istället blir det hörna som tar i stolpen. 

Blåsvart gör därefter ett farligt misstag på egen planhalva som man dock rättar till i sista sekunden. En djuppass når Putte Johansson och det blir ytterligare en hörna för Sirius, som dock skjuts över. 

I den 32:a matchminuten börjar Jenefeldt med bollen på hemmaplan; tre Ljusdalsspelare försöker stoppa honom på defensiv planhalvas vänsterkant men han försöker envist gå förbi. Efter att ha roterat några varv hittar han tillslut ett passningsläge framåt till Putte Johansson som når Olsson vid mål. Därefter blir det bandygodis på Studan när Olsson först gör en kort bakåtpassning till Grachev som lägger in bollen från vänster. 4-1. 

Blåsvart driver spelet men Ljusdal är inte helt ofarliga. De är uppmärksamma och vill reducera. Bägge lagen skapar en del farliga chanser innan halvtidsvilan. 

I den andra halvleken dröjer det inte länge innan Sirius ökar på ledningen. 5-1 kommer efter två minuter då Robin Olsson återigen får näta. 

Ljusdal försöker kontra men bryts av blåsvarta försvarare. Man börjar om och trycker på igen men man kommer inte igenom Sirius försvar. 

Hemmalaget är nära att skapa ett farligt läge då en djupledsboll är påväg mot en i stort sett ensam Grachev. Bollen är dock något för djup och rullar ut på kortsidan. 

Bortalaget står därefter för en genomåkning men stoppas strax utanför straffområdet och får frislag. Det är dock resultatlöst och istället kommer Rudell på högerkanten och slår ett inlägg till Hammarström som får göra sitt tredje mål för matchen. De 758 åskådarna applåderar vilt och Västra sjunger om "SM-guld". 

Dock reducerar Ljusdal till slut i den 55:e minuten på hörna. Målskytt Daniel Skarps. Ljusdal begär därefter time out. 

Blåsvart försöker anfalla men Ljusdal jobbar hem med hela laget. Bortalaget får ett farligt skottläge på frislag och därefter en hörna, bägge dock resultatlösa. Ytterligare en hörna för Ljusdal tar dock i muren. 

Trots många farliga chanser för det gästande laget är det Sirius som även gör nästa mål; Kimmo står för ett långt utkast som når en fri Johannes Camilton. 7-2. 

Trots ett resultatmässigt övertag för Sirius har inte Ljusdal gett upp utan man skapar en hel del bra lägen och man har ett kompakt försvar. Hammarström är nära att näta igen i den 78:onde minuten men Svensson står för en riktigt bra räddning som går ut till hörna. Och hörnan går i mål. Målskytt Jakob Jenefeldt på pass från Joel Wigren. 

Ett par fler chanser skapas av blåsvart men det blir inga fler mål och matchen slutar 8-2 till Sirius.


Matchfakta:
Sirius-Ljusdal 8-2 (4-1)
Målskyttar Sirius: Hammarström (3), Olsson (2), Grachev, Camilton, Jenefeldt
Utv. min: 10-30
Publik: 758

Nästa hemmamatch spelas hemma redan om tre dagar då Sirius tar emot Kalix på trettondagen. Varmt välkomna!

/Magdalena CarlstedtBilder från matchen (Foto: HG Eriksson)

    


Posten senast uppdaterad 6 jan 2015 kl. 12:29

Annonser


51