Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1450
8cd16d3f8f47a0a2b83ca27183073963
TillbakaSirius föll på heden trots en storspelande Eskhult. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2013-02-10 18:47:37)

Sirius föll på heden trots en storspelande Eskhult. Foto: Magdalena Carlstedt

Sur förlust i Göteborg

Det råder ett optimalt bandyväder på Heden mitt i Göteborg. Det är två taggade lag i kampen om slutspel som gör upp om drabbningen. Tempot är förhållandevis högt från start och GAIS tar snabbt ledningen med 1-0 i andra minuten. Men Sirius är med hela tiden och trycker på för att skapa chanser.

Spelet efter första målet är något stressat och tufft och det märks att det är mycket nerver i matchen. Nästa mål kommer i 18:onde matchminuten, denna gång för Uppsalalagets del. 

Efter att första delen av matchen präglats av ett tempofyllt spel sker ett mer avvaktande sådant efter 1-1-målet. Ett par chanser för bägge lagen, men inget farligt. Tendensen är dock att Sirius har något spelövertag med en större andel anfall. Laget ser mycket taggat ut.

Sedan sker det som bryter blåsvarts framåtdriv; efter GAIS-hörna blir Magnus Muhrén i GAIS liggande på isen och har ont. Efter lite samtal domarna emellan blåser huvuddomaren grovt matchstraff på Sirius Niklas Hellqvist. På den efterföljande straffen sätter Erik Claesson 2-1 för hemmalaget.

Sirius samlar ihop sig i andra halvlek och försöker spela ett effektivt spel. Dock är det mycket känslor och nerver som ställer till det lite, samtidigt som GAIS lyckas spela mer säkert. 

I minut 69 sätter GAIS 3-1 efter ett bortdömt mål strax innan för göteborgarna. Sirius begär timeout, något som inte ger resultat då GAIS även gör nästa mål. Sirius skapar flera chanser men lyckas inte sätta bollen, och matchen slutar 4-1 till GAIS.

Matchfakta:
GAIS-Sirius 4-1 (2-1)
Målen: 1-0 Tony Eklind (Magnus Muhrén), 1-1 Andreas Eskhult, 2-1 Eric Claesson (straff), 3-1 Eric Claesson, 4-1 Eric Claesson (straff)
Publik: 472

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 10 feb 2013 kl. 18:47

Annonser


51