Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2098
9d31ca80fc1e6520553ef33c585041af
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-20 12:03:09)

Foto: Anna Westin

Svag andra halvlek fällde Sirius

I onsdagens match på Zinkensdamm hade Hammarby 13 hörnor utan att få utdelning. På Studenternas IP räckte det med 10 hörnor för att hitta nätet vid fyra tillfällen. Hörnskyttet var helt enkelt suveränt från de grönvitas sida.

Det syntes från start att det var ett revansch fyllt Hammarby som tillsammans med en supporterbuss tagit sig till Studenternas IP. Stockholmslaget pressade högt från första minut vilket skapade stora problem för Sirius i uppspelsfasen. I den 6:e minuten, på en hörn tog Hammarby ledningen genom Robin Sundin. Kvitteringen kom oväntat men var vacker när Tobias Andersson med ett lyft hittade Viktor Broberg som plockade ner bollen, gick runt Patrik Hedberg i Hammarbymålet och lade in 1-1. 

Ju längre första halvleken led, desto mer tog sig de blåsvarta in i matchen. Ett par Hammarbyutvisningar i slutet av första halvlek gav Sirius chansen att spela med två man mer, och efter en tilltrasslad situation var Jimmy Lindgren sist på bollen när han i den 40:e minuten gjorde 2-1 för Sirius. Ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan och som vid den tidpunkten kändes rättvis. 

Med Misja Pasjkin borta för Hammarby p.g.a tre brutna revben fick Johan Willes för dagen mer speltid för de grönvita. Ett möjlighet han tog vara på väl. Andra halvlek hade knappt blåsts igång innan Johan, utan assist sköt in 2-2 efter bolltapp från Sirius. Det kom att bli en halvlek som präglades av svårspelad is och misstag. 

Viktor Broberg fick i den 52:a minuten ett jätte läge att ge Sirius ledningen då Markus Kumpuojas pass gav Viktor ett friläge. Hedberg räddade första läget och på den efterföljande returen är en Hammarbyspelare räddande ängel på mållinjen. Istället bjuds Hammarby på en hörna minuten senare efter en misslyckad hemåtpass. En hörna som Robert Rimgård smäller upp i nättaket. Två minuter senare tappar Siriusförsvaret ännu en gång bollen i farligt läge. Adam Gilljam snor åt sig bollen och kan via stolpen, i snäv vinkel, utöka till 4-2. Raset tar dock inte slut där. 58 sekunder senare gör Robin Sundin sitt andra mål för kvällen och en stark positiv tro om Sirius-poäng försvann på tio snabba minuter. 

Sirius och Mats Söderman tar time out för att lugna ner. En time out som dock inte gav mycket ro. Istället gör Johan Willes 6-2 i den 59:e minuten och punkter därmed tillställningen. Hammarby avslutar matchen med två till hörnmål signerade av Robin Sundin och Kasper Millerud. 

Sirius huvudtränare Mats Söderman säger följande om matchen mot Hammarby: 
– Givetvis var det en tung kväll... Det var individuella misstag av oss samtidigt som Hammarby hade en trolig utdelning på sina lägen. Jag tycker att vi började bra i andra halvlek och hade ett jätteläge, men i stället gjorde Hammarby tre raka mål. Det var nästan osannolikt, säger Söderman.

Johan Jansson Hydling håller med Mats: 
– Misstag kan alla göra, men vi blev hårt straffade. Hammarby hade idag maximal utdelning. Hammarby växte av målen och vi krympte... Vi samlade ihop oss efter deras fjärde mål och vi frågade oss själva om vi kunde ha gjort annorlunda, men svaret var ingenting, säger en besviken Jansson Hydling.

Summerat så vinner Sirius tre av fyra halvlekar mot Hammarby men får ändå "enbart" med sig två poäng från veckans dubbelmöte. Nu väntar en veckas julledighet innan bortamatchen på annandagen mot Vetlanda. Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 30 december kl. 19:00 mot Tillberga. Köp din biljett till nästa hemmamatch här. 

/Redaktionen 

Posten senast uppdaterad 20 dec 2015 kl. 12:03

Annonser


51