Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2034
49735658107b753e71c65dd36d7b1b4b
TillbakaBild från mars 2015 då Sirius P16 vann SM-guld (UPD: 2015-10-15 16:53:10)

Bild från mars 2015 då Sirius P16 vann SM-guld

Svenska Cupen P18 gruppspel i Relitahallen

Redaktionen har pratat med Peter Engstrand, en av tränarna i Sirius P18.
–Det är alltid skönt att spela på hemmaplan, inleder Peter. Det ger ett visst lugn i laget. Grabbarna kan sova hemma, komma till match utvilade och får spela i sin hemmamiljö, fortsätter Engstrand.

–Vi hade tagit ut en 16 manna trupp som vi spelade med hela helgen. Matcherna i Svenska Cupen spelas enbart 2x30 minuter och det är viktigt att hålla ett högt tempo. Vi vet att de första matcherna i cuper oftast är nyckelmatcher, vilket det var även den här gången. Helgen inleddes nämligen med morgonmatch mot SAIK på lördagen. En match som slutade 1-4 till Sandvikens favör. Vi tycker inte riktigt att vi kommer upp till den nivå vi kan mot SAIK, vi gör ett antal avgörande misstag som blir kostsamma mot såhär bra motstånd. Vi skapar goda lägen men är inte lika effektiva i avsluten som dem. I övrigt gör vi långa perioder där vi spelar bra bandy, menar Engstrand.

Kvällsmatchen mot Hammarby blev i och med förlusten mot SAIK en måstematch för att kunna nå finalspel. –Vi visste att målskillnaden skulle bli viktig. Det är lätt att spänna sig, berättar Peter utifrån erfarenhet av många liknande situationer genom åren. Vi gör en mycket bra match och vinner med 6-0. Nyckeln var en otroligt bra defensiv där mittförsvaret gör en stark insats. 

–Vi var väl medvetna om förutsättningarna inför söndagen, en vinst mot Bollnäs var nödvändig för att ha någon chans till finalspel. Det var även en måstematch för Bollnäs för att kunna nå finalspel. Förutom första kvarten av matchen gjorde vi en klart godkänd insats. Vi tog time out efter ca 15 minuter och snäppade upp oss rejält efter det. Vi ledde med 3-2 in i det sista, då Bollnäs lyckades kvittera genom ett hörnmål. Oavgjort efter ordinarie speltid gjorde att SAIK var klara vinnare redan innan deras sista match. Vi vann mot Bollnäs på skiljestraffar (3-2), men det var inte av betydelse, SAIK stod redan som segrare i gruppen, säger Engstrand och fortsätter.

–Vi gjorde många bra saker den här helgen, totalt sätt en godkänd insats men ambitionen var att gå vidare till finalspel och få möta de bästa i landet. Det är de matcherna som är roligast att spela. Vi har haft en försäsong med blandad kvalitet. Vi spelade bland annat en cup i Västerås där vi förlorade en match mot Vetlanda. Vi har även haft en förlust mot Västerås under försäsongen. Annars har det varit mycket segrar samt någon oavgjord match. I det stora hela har vi gjort en bra försäsong och har härlig stämning i gruppen. Vi har goda förutsättningar för att skapa en rolig säsong med mycket spänning. Grabbarna är laddade, vi vet dock inte riktigt var vi står mot övriga bandysverige. Det skall bli spännande att se framöver. Vi i ledarstaben tycker det skall bli riktigt kul och kommer göra vårt yttersta för att ge spelarna de rätta nycklarna i vinter. En förutsättning för att ge oss själva chansen till en riktigt bra säsong är att alla är med på träning, vilket alla nu är, efter en sommar där vissa har haft fokus på sommarsporter. Kvaliteten på träningarna har således gått upp på sistone och det har gjort att stämningen är ännu bättre. Vi känner oss förberedda inför seriepremiär 8 november mot Nässjö, som spelas hemma på Studenternas. Vi är inga favoriter den här säsongen. Både Villa och Vetlanda ser riktigt bra ut, men det gör bara det hela än mer spännande, avslutar Peter.

Vi har även pratat med Håkan Karlström, tränare i Sirius P18.
–Vi har under försäsongen försökt få till en god stämning i truppen trots en svajig försäsong där vi tyvärr har tappat ett antal spelare till andra idrotter. Det vi jobbar med nu är att spela en fin bandy och bygga långsiktigt. Fokus ligger inte på att vinna varje enskild match. Vi tror på vårt sätt att spela, och får till riktigt bra under vissa perioder. Vi försöker nu knyta ihop träningstruppen och jobbar mycket med ödmjukhet mot lagkamraterna. Vi tränar tillsammans med U20 varje pass och åldersskillnaden på grabbarna är därför stor. Vi försöker varje pass göra bandyn till den mest attraktiva grejen för grabbarna att hålla på med, avslutar Håkan Karlström.

Vi önskar P18 stort lycka till i vinter och följer dem med stort intresse.

Samtliga resultat för gruppen som spelade i Relitahallen:
Sirius-SAIK 1-4
Hammarby-Bollnäs 1-7
Bollnäs-SAIK 0-2
Hammarby-Sirius 0-6
Sirius-Bollnäs 3-3
Hammarby-SAIK 3-5

Gruppsegrarna går till finalspel, övriga lag till regionala slutspel. Finallagen blev Edsbyn, SAIK, Vetlanda, Villa Lidköping och Västerås. Vi gratulerar dem till sina finalplatser och önskar dem lycka till.

Andra omgången spelas 23-25 oktober, spelplatser är Edsbyn, Rättvik, Sandviken, Vetlanda och Motala (Katrineholm som reservort). Det blev i dag klart att Sirius kommer att spela i Edsbyn.

Statistik från föregående års upplaga av Svenska Cupen P18 (2014):
Finalspel i Rättvik mellan Villa Lidköping, Sirius, Vetlanda och SAIK. Där SAIK till slut stod som segrare efter två vinster och en oavgjord match.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 15 okt 2015 kl. 16:53

Annonser


51