Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2291
707752da837371a0731d348c4ec1252f
TillbakaFoto: PEBO-Foto (UPD: 2016-11-26 00:59:02)

Foto: PEBO-Foto

Svidande poängtapp på övertid för Sirius Bandy

En seger ikväll hade inneburit en sjunde plats i serietabellen för Sirius, framför storlag som Västerås och Hammarby. Istället tappade Sirius en 3-1-ledning och när Martin Krigh i gästande Tellus drämde in kvitteringsmålet i slutsekunderna blev det knäpptyst på Studenternas. 

Sirius startade bäst och redan i den tredje matchminuten kom ledningsmålet. Den glödheta finlandsduon Määttä och Kumpuoja låg bakom det tidiga målet, där Teemu Määttä fick en instickare av Markus Kumpuoja och avslutade genom att sätta upp bollen i det bortre krysset bakom den tidigare Siriusmålvakten Kimmo Kyllönen i gästernas mål. Sirius hade därefter flera chanser att utöka ledningen, främst genom Kumpuoja men Kyllönen i Tellusmålet stod för ett flertal avancerade målvaktsingripanden där Siriusanfallaren stod som avsändare. Istället kunde gästerna kvittera i den 36:e matchminuten efter att Sirius blivit av med bollen på mittplan. I den snabba spelvändningen kom Tellus i ett fyra mot tre-läge och de lyckades få iväg två skott mot mål, det första skotten från Jonas Granberg räddade Henrik Kjellsson men returen som Love Lånström tog hand om kunde Kjellsson inte mota.

Teemu Määttä, som inför den här matchen gjort fyra mål, stod sedan för en snabb replik när han i den 39:e matchminuten återigen gav Sirius ledningen genom att göra sitt sjätte mål för säsongen. Sirius utökade sedan sin ledning i den andra halvleken genom mål av Tobias Andersson och det fanns sedan många bra lägen för de blåsvarta att punktera matchen men istället kom gästernas vändning. Tellus har stundtals spelat väldigt bra den här säsongen, speciellt i matchen mot Edsbyn där de förlorade med uddamålet, och sedan i matchen mot Tillberga som de vann med 3-5 och slutligen i hemmamatchen mot Kalix som slutade med ett oavgjort resultat. Dagens resultat hamnar säkerligen i ovanstående kategori för gästerna som först lyckades reducera till 3-2 i den 70:e matchminuten och sedan kvittera i den 92:a matchminuten. 

Sirius Bandy-IK Tellus 3-3 (2-1)

Elitserien, omgång 9

Mål: 1-0 (3) Teemu Määttä, 1-1 (36) Love Lånström, 2-1 (39) Teemu Määttä, 3-1 (59) Tobias Andersson, 3-2 (70) Martin Deacon, 3-3 (92) Martin Krigh

Hörnor: 5-10
Straffar: 0-0
Utvisningsminuter: 30-20
Publik: 825

Posten senast uppdaterad 26 nov 2016 kl. 00:59

Annonser


51