Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
541
3096cbe787ee2c236b103145da05f286
TillbakaAndreas Werner, Sirius egna terrier! (UPD: 2010-02-16 23:09:02)

Andreas Werner, Sirius egna terrier!

Taggade stjärnor till slutspel.

Lars Fall spelade runt edsbyförsvararna på högerkanten, gick parallellt med kortlinjen och lyfte in bollen i straffområdet och där stod Christian Mickelsson beredd och drog in bollen på tennis. I mina ögon var det ”Årets mål” men det skulle komma mer som aspirerar på det epitetet. 2 – 0 kom i tredje matchminuten och återigen var det kantspelet som var framgångsrikt. Mycket vackert och den här gången var det Göran Rosendahl som kom runt på kanten och passade in bollen i straffområdet. Bollen studsade ut till hela tre fria siriusspelare och det var till slut Andreas Werner som tog initiativet och sköt ett hårt skott vilket gav 2 – 0. I inledningen av matchen var det bara ett lag på plan och det skulle dröja 10 minuter in i matchen innan Edsbyn kom fram till några egentliga farligheter. Men då visade Jakob Säleby upp ett målvaktsspel i yppersta världsklass och gjorde ett antal spektakulära räddningar. Säleby målvaktsspels var genomgående mycket bra.

I 25:e matchminuten fick vi se ännu ett mål som kandiderar till ”Årets mål”. Rosendahl skrinnade ut till vänster och sköt ett skott i krysset, till höger om Svensson i EIF-målet. 3 – 0 och återigen var det Sirius som stod för initiativet. Därför kom 3 – 1-målet som en kalldusch då Sirius tappade boll på egen planhalva. Men drygt tio minuter senare kom ändå 4 – 1 målet till Sirius. Publiken skrek efter frislag men domaren avvaktade eftersom Sirius hade bollen i sin ägo. Då passade Andreas Werner fram bollen till Viktor Broberg som kom att bli helt fri med Svensson och gjorde inget misstag. Direkt efter avslag reducerade EIF till 4 – 2, vilket blev halvtidsresultat.

Andra halvlek visade inledningsvis upp ett spel där Siriuspelarna vårdade bollen mycket bra inom laget. Några egentliga farligheter fick vi inte se förrän Rosa återigen visade att framgången till segern låg i kantspelet. Rosa kom på vänsterkanten och skrinnade parallellt med kortlinjen och spelade fram till en helt frispelad Erik Sundin som kunde skjuta in bollen i mål från nära håll. 5 – 2 till Sirius. 6 – 2 kom två minuter senare och återigen var det Viktor Broberg som nätade. Den här gången sköt han ett vackert mål upp i nättaket, på pass av Erik Sundin. I slutminuterna kunde EIF faställa slutresultatet till 6 – 3 efter ett frislagsmål av Jocke Hedqvist. Nämnvärt är att Göran Rosendahl stod för 3 poäng då han passade fram till två mål och gjorde ett själv.

Siriusspelarna såg extremt taggade ut och fick spelet att stämma ikväll. Andreas Eskhult hade många fina djupledspassningar men tyvärr gick det inte hela vägen den här gången. Men passningarna var mycket vackra att se på. I kväll får vi lyfta fram hela laget som gjorden en mycket genuin insats när det som bäst behövdes. Siriusbandy.se gratulerar laget till slutspelsavancemanget. Alla spelare får 5 siriusstjärnor för sina fina insatser i kvällens match.

På fredag avslutas grundserien då Sirius möter Bollnäs på NCC Studenternas.

Posten senast uppdaterad 16 feb 2010 kl. 23:09

Annonser


51