Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
574
64bfa8e38b05c04f8f2929e9e76a7892
Tillbaka

Tankar efter Sirius Bandys strategikonferens

I 103 år har Idrottsklubben Sirius funnits. Mitt engagemang i föreningen utgör blott en tiondel av alla dessa år – blygsamt. Jag har ringa kunskaper om föreningens historia, även om jag känner till SM-vinnare, skyttekungar, ryssar och ödmjuka målvakter.

För tio år sedan spelades en av säsongens sista matcher en solig eftermiddag på Gubbängens IP. Motståndare var stockholmslaget Sköndal, för Sirius del innebar vinsten fortsatt hopp om spel i högsta serien. Den gångna säsongen spelades sista matchen på Studenternas, motståndarna Hammarby vann och gick segrande ur kvartsfinalserien. På Gubbängen fanns ett 20-tal Västra Sidan-anhängare, på Studenternas räknas publiken numera i tusentals. Det är allmänt känt att klubben vandrat upp och ner i seriesystemet under denna tioårs-period och att eldsjälar och driftiga personer av olika slag hjälpt föreningen genom åren. Det är viktigt med perspektiv. 

För tre år sedan spelade klubben i kvalserien, de två senaste säsongerna slutspel. För tre år sedan hade vi noll TV-tittare, i år en toppsiffra på 800 000 tittare, vid ett tillfälle! För tre år sedan omsatte klubben 3,3 miljoner kronor, i år 7,8 miljoner. För tre år sedan åkte 170 barn omkring på isen iklädda BandyKuls tröjor, i år var de 240. Det finns fler siffror att redovisa. Visst är det intressant med perspektiv.  

Under de senaste åren har ordet utveckling fått en allt större plats i föreningens verksamhet, och med jämna mellanrum möts ”nyckelpersoner” i föreningen för att ge perspektiv och prata utveckling. Nylingen konferenskryssade en sådan konstellation på m/s Cinderella bland vinterns isrester på Ålands hav. Samtliga deltagare var överens om att Sirius Bandy i framtiden ska fortsätta vårda relationer, prioritera ledarskapet och utveckla en ännu starkare organisation.  Idag finns tre heltidsanställda som varje dag tänker och jobbar med utveckling i klubben. Nästa år kommer bandylaget att träna inomhus och kanske vara en del av ett aktiebolag med partners och supporters som ägare, kanske är det ett perspektiv på utveckling?                    

 /Jonas Johansson    

Posten senast uppdaterad 26 apr 2010 kl. 14:59

Annonser


51