Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1961
51efe368dd87cb91fc8e13d54497e34d
Tillbaka (UPD: 2015-02-25 15:19:44)

Tobias Andersson och Victor Lundberg inför första kvalmötet mot moderklubben

Falu BS gick inför årets säsong upp i Allsvenskan igen efter att varit nere och vänt i division 1. Laget har under säsongen gått som tåget och säkra efter seger mot UNIK i sista omgången en plats i Elitseriekvalet, bakom suveräna Katrineholm. 

För Tobias Andersson och Victor Lundberg blir morgondagens match speciell. Moderklubben står på andra sidan planhalvan och en bra start på kvalet är ett måste. 

- Jag har ganska bra koll på Falu BS måste jag säga, jag har många kompisar fortfarande därifrån och följer dom noga. Deras lagkapten Emanuel Sundqvist ligger bakom det mesta av spelet, andra styrkor är ett bra målvaktsspel och bra skytte. Det måste vi ta på allvar, säger Tobias. 

Victor har inte lika bra koll på morgondagens motstånd, men har fått sig en uppfattning om vad som gäller. 

- Jag har faktiskt inte sett mer än en match som de spelat i år men de verkar vara ett vältränat och hårt jobbande lag med en spelidé som alla tror på. De har några killar med bra skott som det gäller att vi inte ger klara lägen. Men som jag ser det är deras främsta styrka kollektivet.

Victor och Tobias spelade i samma lag och har mycket minnen från klubben. Både rankar SM-guldet för P16 högt. På den tiden spelade Victor halva. En position som omvandlats till en libroposition för Victor under den senaste säsongen. Tobias var också med att tog Falu BS till Elitserien 2009. 

Morgondagens match spelas inte på klassiska lugnet på grund av det pågående VM-tävlingarna i skidor. Istället blir det Hedvallen i Karlsbyheden där matchen kommer spelas. 

- Jadu... Hedvallen. Där gjorde jag mina första tävlingsmatcher i mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle få spela där igen men nu är det som det är. Det är en liten och trång plan med dålig belysning och knappt någon läktare. Men det ska nog gå bra, säger Tobias med glimten i ögat. 

Victor instämmer och förklarar nackdelen mot Lugnets isplan. 

- Ja det är lite synd, hade varit kul att spela på lugnet igen. Planen i Karlsbyn är lite annorlunda mot vad vi är vana vid, isen är mörkare, belysningen lite sämre och planen är mindre. Men så länge vi är medvetna om att det kanske inte kommer vara perfekta förhållanden så ska det inte vara något problem. Förutsättningarna är lika för båda lagen. 

På lördag spelas den första hemmamatchen, då mot de överlägsna vinnarna från Södra Allsvenskan, Gripen/Trollhättan.

Vad säger ni om kvalgruppen ni fått nu när ni haft tid att analysera den? 

- Jag tror det blir en tuff grupp. Oavsett vilka som står på andra sidan måste vi göra våra saker bra för att vi ska vinna. Så det kommer bli sex stycken tuffa och roliga matcher, säger Victor. 

- På förhand så känns det som att vi fick den tuffaste gruppen. Gripen vann 21 av 22 matcher i Allsvenskan och är bättre i år än förra året. Falun har gjort det riktigt bra med sitt unga lag och det har oftast blivit jämna matcher när vi mött Ljusdal så det kommer bli jämt och spännande mot alla lag, betonar Tobias. 

Vad blir nyckeln för att vinna kvalet enligt er? 

Nyckeln i ett kval tycker jag är att behålla lugnet och tro på det vi har gjort hela säsongen. Jag är säker på att vi är det bästa laget i vår grupp och det gäller för oss att lyckas göra dom saker som vi bestämmer oss för, säger Tobias. 

Slutligen, det har varit svårt att stänga en del matcher på slutet. Kungälv, Bollnäs och Vetlanda är ett par exempel. Hur är känslan i truppen inför dessa sex matcher? 

- Känslan är god, vi börjar om på noll nu. Vi har tränat på bra under uppehållet tycker jag. Vi har lyckats höja nivån ytterligare på vårt spel och fått in mycket kampmoment i spelet. Vi är väl förberedda inför ett kval, avslutar Victor. 

Matchfakta:
Falu BS - Sirius Bandy
Torsdagen 26 feb kl. 19:00
Hedvallen, Karlsbyheden 
Följ matchen på Elitrapport.se eller UNT.se/sport

Posten senast uppdaterad 25 feb 2015 kl. 15:19

Annonser


51