Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2111
09794876cf8529817e75072f11592ab7
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-31 00:58:38)

Foto: Anna Westin

Tungt slut på året när misstagen fällde Sirius i andra halvlek.

Det var Sirius som fick en smakstart på matchen. Efter två minuters spel driver Kumpuoja upp bollen längst högerkanten och hittar in till Viktor Broberg som sprätter bollen i nättaket. När publiken jubel lagt sig tar Tillberga över spelet. Mycket av Tillbergas spelidé gick ut på att söka hörnor, vilket visade sig framgångsrik när Jesper Hermansson på en hörnretur kvitterar till 1-1 i den 20:e minuten. Pekka Rintala som förra året vann SM-guld med Västerås ger 10 minuter senare Tillberga ledningen. Även detta mål på hörna. 

Tre minuter före halvtidsvilan lyfter Joel Wigren bollen mot straffområdet. Viktor Broberg tar ner långbollen behärskat mellan två försvarare och fri mot Tillbergas målvakt Kevin Sterner blir Viktor nerdragen och dagens domare Roland Fager dömer straff till Sirius. En straff som Johan Jansson Hydling sätter distinkt.

Efter halvtidsvilan får dagens publik uppleva lite av en repris från senaste hemmamatchen mot Hammarby. Individuella misstag på mittplan ger Tillberga frilägen tre gånger om, och tre snabba mål, som gör att Tillberga går ifrån till en 2-5 ledning. En ledning som Sirius aldrig lyckades hämta igen. 

Istället kommer i den 72:a minuten ”spiken i kistan” efter ännu ett individuellt misstag. Denna gång är det Emil Kaup som snor åt sig bollen och hittar en lucka mellan benen på Henrik Kjellsson. 7-2 gör Ivan Lebedev innan Robin Andersson, efter en tilltrasslad situation trycker in matchens sista mål. Rinat Shamsutov är för dagen en gigant på mittfältet och blir bäste poängplockare för Tillberga med 4 poäng (1+3). 

Dagens förlust innebär att Sirius nu halkar ner under Tillberga i tabellen och Sirius dystra fascist på hemmaplan är fortsatt intakt. Ingen vinst på Studenternas IP och på de två senaste matcherna med har svidande 4-14 i målskillnad.

Mats Söderman intervjuas om matchen och svårigheterna att vinna på hemmais. 
– I stora stycken gjorde vi en bra första halvlek. Det var vi som drev matchen. I pausen sade vi till varann att fortsätta nöta på och försöka kliva på lite mer, men de där målen påverkade oss fruktansvärt mycket. Det är så jäkla tråkigt att vi inte kunde bjuda till bättre inför vår hemmapublik, säger Söderman och fortsätter analysera. 
- Killarna kanske känner att de har mer att förlora på hemmaplan. Vi får prata igenom matchen på fredagens träning och sedan börja läggs fokus på lördagens uppgift.

På lördag spelas årets första match när Sirius besök Sandviken. Tisdagen den 5 januari är det dags för hemmamatch igen. Edsbyn står för motståndet. Matchstart kl. 19:00. Varmt välkomna till ett nytt år med Sirius Bandy. 

Posten senast uppdaterad 31 dec 2015 kl. 00:58

Annonser


51