Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1033
f07366f8ce65e999505f0b0b7cc6ae11
TillbakaErik Sundin gjorde hörnmål igen (UPD: 2011-11-29 09:38:05)

Erik Sundin gjorde hörnmål igen

Tvåsiffrig seger mot Tillberga

Ett trettiotal Uppsalasupportrar, inklusive en Västra-klack som totalt dominerade på läktaren, var på plats tillsammans med drygt trehundra Västeråsbor. Sirius dominerade från första minut och ledde tämligen stort
hela matchen ut, och Tillberga var egentligen aldrig något hot.

Sirius börjar med boll och redan i tredje matchminuten fixar Sundin straff efter att ha blivit hakad. Mickelsson sätter enkelt bollen och Sirius har fått en tidig ledning som ska komma att ökas på. Men det är inte utan problem; Tillberga är med i matchen och skapar många anfall, framför allt genom långbollar mot Siriusmålet. Sirius spelar dock ett bra försvarsspel som tvingar Tillberga att vända hem och börja om.

Bägge lagen skapar många chanser, ett Tillbergaanfall resulterar i hörna
som man skjuter rakt upp i nättaket och Västeråslaget har kvitterat till
1-1 genom den före detta Siriusspelaren Mattias Wiberg. Sirius är inte
sena med att svara, två minuter senare tar Broberg emot en pass från Kalle
Spjuth och skjuter på mål, returen ser Mickelsson till att sätta och
Sirius leder nu med 1-2.

Efter Siriusmålet trycker Tillberga på för en reducering medan Sirius varvar ett defensivt spel med långbollar mot mål. Det skapas mycket chanser från båda lagen men försvarsspelet från bägge håll är kompakt. Nästa mål är det blåsvart som gör, den här gången är det Mickelsson som slår en bakåtpass till Broberg som slår in den i mål.

Anfallsspelet fortsätter och Sirius trycker verkligen på för att öka på ledningen. En het chans kommer när Broberg tar vara på ett misstag i Tillbergas försvar och han passar till Eskhult som skjuter i ribban. Målet kommer istället några minuter senare då Erik Sundin på retur från sitt eget skott får in bollen.

Sirius skapar anfall på anfall och framför allt Viktor Broberg sticker ut. Trots två utvisningar för Tillberga är det de som gör nästa mål, återigen genom Mattias Wiberg efter en soloåkning framför Säleby. Men Sirius reducerar snabbt; Max Eriksson gör en fin genomåkning och passar Mikael Jacobsson som gör 2-5 vilket blir halvtidsresultatet.

I början av andra halvlek är det en del slarv från bägge lagen, men de är ändå offensiva och skapar chanser. Tillberga trycker på och söker hörnor och får fyra sådana på mindre än tio minuter, dock resultatlösa. Efter ett avbrott i spelet då Tillbergas tränare Per Fosshaug visats upp på läktaren fortsätter anfallsbandyn och det blir mycket frislag och hörnor.

Patrik Johansson gör en snabb genomåkning och når nästan ända fram till mål men stoppas och får frislag. Frislaget leder till hörna nummer fem för Sirius. Strax därefter kommer ytterligare en hörna för bortalaget som resulterar i mål. Ställningen är nu 2-6 vilket leder till att Tillberga tar timeout.

Det är Sirius som dominerar efter timeouten och en hakning av Mickelsson leder till straff som samme man sätter. Tillberga skapar inte lika många farliga chanser som tidigare, men de reducerar till 3-7 efter ett tänkt inlägg från snäv vinkel som slinker in bakom Sälen. Två minuter senare gör Viktor Broberg mål efter att ha kommit fri med målvakten.

Tillberga får sin tionde hörna i 85:e minuten och Mattias Wiberg gör sitt tredje mål för matchen. Det står nu 4-8 och målkalaset fortsätter; i 88:e minuten skjuter Mickelsson ett skott rakt i krysset. Viktor Broberg fastställer slutresultatet 4-10 på övertid efter ytterligare en soloåkning och bollen sitter uppe i nättaket.”Vi älskar Sirius svart och blått” ekar i hallen och Sirius kommer fram och tackar Uppsalapubliken till jubel och applåder.


Matchfakta:
Tillberga-Sirius 4-10 (2-5)
Hörnor: 12-8
Utvisning min: 30-20
Publik: 370
Målskyttar: 0-1 Christian Mickelsson (straff), 1-1 Mattias Wiberg, 1-2
Christian Mickelsson, 1-3 Viktor Broberg, 1-4 Erik Sundin, 2-4 Mattias
Wiberg, 2-5 Mikael Jacobsson, 2-6 Erik Sundin, 2-7 Christian Mickelsson,
3-7 Johan Andersson, 3-8 Viktor Broberg, 4-8 Mattias Wiberg, 4-9 Christian
Mickelsson, 4-10 Viktor Broberg.

Posten senast uppdaterad 29 nov 2011 kl. 09:38

Annonser


51