Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2104
8d0f160f5b9cdea7e5b83f7aeec362a5
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-27 16:14:50)

Foto: Anna Westin

Uddamålsförlust i svänging match mot Vetlanda

Det var två målvakter födda 1995 som fick chansen att vakta varsina mål under lördagens match. Gustav Holmgren för Sirius och Philip Svensk för Vetlanda. Två spelare som mött varandra mycket under ungdomsåren. 

Det var publikfyllt på bandyarenorna runt om i Sverige. I Lidköping var det drygt 5000 åskådare på plats i derby mellan Villa Lidköping och Kungälv. I Stockholm lyckades Hammarby locka över 6200 åskådare till sin hemmamatch mot Kalix. I Sapa Arena var totalt 1600 personer var på plats för att se sina gula hemmaspelare ta emot Sirius. 

Det var Vetlanda som inledde matchen på bästa sätt. I den sjätte minuten gjorde Joakim Andersson 1-0 och tvåan kom ett par minuter senare när Andreas Lysell överlistade Gustav Holmgren. 

I den 21 minuten tilldelas Sirius straff efter att Vetlandas målvakt Philip Svensk bentacklat Viktor Broberg. En straff som Johan Jansson Hydling förvaltade väl. Sirius kvitterar sedan till 2-2 då Markus Kumpuoja assisterades av Patrik Eidenert. Vetlanda återtar ledningen i den 36:e minuten när Andreas Lysell gör sitt andra mål för dagen. Innan halvtidsvilan kvitterade dock Sirius återigen när Markus Kumpuoja på hörna får på en fullträff. Sirius som inför dagens match endast satt 9 % av sina hörnor, nästa sämst i Elitserien. 

Vad Mats Söderman peppat de blåsvarta spelarna med i omklädningsrummet är oklart men effekt gav det. Endast 16 sekunder hade spelats i andra halvlek när Markus Kumpuoja gjort sitt tredje mål för dagen. Säsongens tredje hattrick från finländaren som placerar sig på en sjunde plats i Elitseriens poängliga. Två minuter senare utökar Viktor Broberg till 3-5 inför en tyst hemmapublik. Ett mål som får Vetlanda att ett par minuter senare ta sin time-out. 

Målen uteblev sedan fram tills den 63:e minuten då en kavalkad av mål kom att falla. 63:e minuten, reducering 4-5 av Philip Lennartsson. Markus Kumpuoja svarade direkt med sitt fjärde mål för dagen och gav Sirius andrum när han minuten senare gjorde 4-6. Knappt hade Siriusspelarna hunnit sluta jubla innan Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt reducerat till 5-6. 

Tio minuter, i den 76:e minuten gjorde samma Löfstedt 6-6 och Sirius tog time-out. 

Patrik Johansson lämnade inför säsongen Sirius för Vetlanda och visade varför uttrycken ”släkten är värst” existerar. På assist från Löfstedt ger han Vetlanda en 7-6 ledning i den 85:e minuten. När Johan Löftstedt sedan gjorde hattrick för Vetlanda med sitt tredje mål för dagen, och gav de gula ett betryggande 8-6 försprång stod det klart att Smålänningarna skulle gå segrande ut matchen. Med matchen sista skott blir Kumpuoja femmålskytt när han putsar siffrorna till 8-7. 

Mats Söderman intervjuas efter matchen av UNTs reporter: 
– Vi gör egentligen en fantastiskt bra match. Båda lagen bjuder verkligen upp till bandypropaganda. Kul för sporten, men jag tycker väldigt synd om grabbarna”, säger tränaren Mats Söderman.

Vad säger du om Markus Kumpuojas fem mål?
– Han är otroligt bra i den här  matchen. Tillsammans med den borta mot Hammarby var det förmodligen hans bästa.

Känns det som att ni har något på gång?
– Vi har en bra harmoni och det känns verkligen som att vi har hittat något tillsammans, både spelare och ledare.

Vad tar ni med er från den här matchen?
– Vi har väl egentligen visat hela säsongen att vi har gjort bra prestationer, bortsett från möjligen någon match. Känslan är riktig bra, och jag tror att vi kan utveckla detta ytterligare. Vi tar med oss det vi kan och bygger vidare på detta.

Posten senast uppdaterad 27 dec 2015 kl. 16:14

Annonser


51