Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2156
663a653c087503ace4f01579413b9bd7
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-13 13:21:24)

Foto: Anna Westin

Uddamålsförlust mot Kalix

Snön var det stora samtalsämnet innan matchen. Hela dagen hade snön fallit över Kalix och det diskuterades om att spela 3x30 på grund av de tuffa förhållandena. Så blev inte fallet och när matchen kom igång fick Kalix en drömstart med 1-0 efter fyra minuters spel. 

I de svårspelande förhållandena skapades inte många chanser och det dröjde till den 43:e minuten innan kvitteringen kom. På en hörnvariant passar Johan Jansson Hydling fram till Victor Lundberg som sätter bollen i mål. 

Andra halvlek blev en målrikare historia där Kalix gjorde ett litet ”ryck” och gick ifrån till 3-1 genom mål från Johan Sundqvist och Erik Olovsson. Sirius hämtade in underläget. 3-2 genom  Tobias Andersson i den 77:e minuten och fyra minuter senare, 3-3 av Joonas Peuhkuri på assist från Patrik Eidenert. 

Tre minuter senare tilldelas Kalix straff. En straff om Johan Sundqvist sätter. Sirius har i slutminuterna ett par chanser till kvittering men hörnorna vill inte sitta och Kalix tar för första gången på fyra år en seger mot Sirius på Kalix IP. 

Samtalsämnet efter matchen var Markus Kumpuojas egna fanklubb som fanns på plats i Kalix. UNT fångade på video ett härligt gäng supportrar som omfamnade Markus Kumpuoja. 


Berätta mer om vad vi såg på videon som UNT publicerade? 
- Haha, ja du. Jag hade lite hemmasupportrar från moderklubben Veitsiluodon Vastus. Jag är uppväxt bara drygt åtta mil från Kalix. Supportrarna var familj och föräldrar till mina vänner från ungdomsåren. De hade bokat en buss upp till Kalix. Gjorde mig nästan rörd när jag såg att de var på plats. 

Om vi ser till matchen, hur upplevde att resultatet speglade de 90 minuterna? 
- Det gick att spela trots snön även om spelat präglades av mycket långbollar. En klassisk 50/50 match som vi tillslut förlorade. En straffsituation blir avgörande där Victor lite oturligt får bollen på gallret vid en nedtagning. En lite diffus regel då spelare utan galler får ta ner bollen med ansiktet. 

Matcherna duggar tätt nu, imorgon match mot Kungälv hemma. Hur ser du på den matchen? 
- Kungälv har gått upp och ner och började serien riktigt imponerande. Nu blir det en rejäl kamp mot Kalix för dem om att inte få spela kval så de kommer vara riktigt taggad. Vi ska vara minst lika laddade och hänga med deras snabba spelare. Så jag hoppas vi får till en riktigt bra match.


Redaktionen passade även på att prata lite med Markus om VM. Där Finland tog ett på förhand överraskande silver. 

- Det gick ju över all förväntan! Varit en otroligt häftig upplevelse för alla spelare och ledare. Målsättningen var att få en medalj. Något som vi missat tre år i rad i och med förluster mot Kazakstan i bronsmatcher, säger Markus och fortsätter. 

- Samtidigt hade vi en vision att utmana Sverige & Ryssland. Vi kände efter gruppmatcherna att vi var bättre än resultatet visade (förluster med 9-1 mot Sverige och 10-2 mot Ryssland). I semifinalen mot Sverige så ändrade vi spelat och fick fantastiskt resultat utav det. Finalen mot Ryssland var en match där Ryssland egentligen var bättre än oss från minut ett och kunde inför stor publik vinna välförtjänst får jag erkänna.

Ryssland fick mycket positiva ord för ett väldigt välarrangerat VM. Hur var allt runt omkring?
- Perfekt anordnat. Alla pratade bandy i staden. De gick verkligen all-in för sitt VM. Det hade t.ex. en helt egen TV-kanal med enbart Bandy-VM. Öppningsceremonin höll hög klass och fullsatta arenor vid de stora matcherna, för att redan avsluta turneringen utomhus inför 15,000 åskådare.


Målskyttar Sirius: Victor Lundberg, Tobias Andersson, Joonas Peuhkuri. 
Målskyttar Kalix: Johan Sundqvist (2), Christoffer Norin, Erik Olovsson

Hörnor Sirius: 8
Hörnor Kalix: 4

Publiksiffra: 302 personer

Matchen mot Kalix på Kalix IP var omgång 24 i bandyns Elitserie. För att se vad de andra matcherna i denna omgång av elitserien slutade, klicka här.

Nästa match efter denna spelas redan nu på söndag 14/2 kl 15.00 mot Kungälv hemma på Studenternas IP. Det är seriens sista hemmamatch och näst sista match. Omgång 26 spelar Sirius sedan borta mot Villa Lidköping tisdag 16/2 kl 19.00. Hjärtligt välkomna till Studenternas på söndag.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 13 feb 2016 kl. 13:21

Annonser


51