Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
413
fbabd8d4a21bc8c0b1e6b96fa9139572
Tillbaka

Uppsala kommun och elitklubbarna samarbetar

– Jag är lite euforisk, säger Magnus Lohe, marknadschef vid Kommunledningskontoret.

Bara för ett par veckor sedan ägde det första mötet mellan klubbarna rum och på måndagen undertecknades ett marknadsföringsavtal mellan de 13 elitlagen och Uppsala kommun.
Det har gått fort från snack till verkstad.
– Jag är lite euforisk att vi över huvud taget har den här samarbetsformen i Uppsala. Nu finns alla möjligheter att göra något bra av det här, säger Magnus Lohe, marknadschef vid Kommunledningskontoret.
Avtalet löper på ett år och innefattar sex damlag, sex herrlag och ett mixedlag. Som i ett led av samarbetet kommer namnet Uppsala att finnas synligt på alla lagens matchtröjor vilket ger varumärket Uppsala möjlighet att synas både på hemma- och bortaplan.

Gunnar Hedberg (M), Kommunstyrelsens ordförande, är nöjd.
– Uppsalas elitlag är viktiga ambassadörer för Uppsala och samarbetet kan utvecklas från den här plattformen. Idrotten är en av flera viktiga marknadsföringskanaler för Uppsala, säger han i ett pressmeddelande.
Avtalet renderar även i en gemensam bilaga som kommer i samarbete med UNT ges ut en gång i månaden. Där kommer samtliga 13 lags matcher att överskådligt presententeras.
Magnus Lohe välkomnar föreningsinitiativet och betonar vikten av att det kommer från lagen själva.
– Att Uppsalas elitlag går samman och erbjuder oss en så här komplett samarbetsform ... Ja, det går liksom inte att nobba, säger Lohe, som inte vill kommentera hur mycket pengar som samarbetet mellan kommunen och klubbarna handlar om.
– Det innehåller vissa pengar precis som i våra andra kommersiella samarbetsavtal, men det är inget jag kommenterar. Vi har maximal sekretess på den biten, säger Lohe.

Just nu är de 13 lagens samarbete i ett tidigt stadium. Det har talats om superlördagar och liknande biljettsystem, men det är frågor som kommer att luftas i ett senare skede.
 – Att samtliga 13 lag har undertecknat det här avtalet är första steget. Vad som kan hända sedan är svårt att säga nu, men det kan i alla fall inte utvecklas till något negativt, säger Magnus Lohe.
Mathias Rutegård
mathias.rutegard@unt.se  018-478 12 58

FAKTA
De här lagen ingår i samarbetet
Herr: IK Sirius (fotboll, innebandy, bandy), Almtuna IS (ishockey), Uppsala Basket, Storvreta IBK (innebandy).
Mixed: Fyrisfjädern (badminton).
Dam: Danmarks IF (fotboll), Sten Sture (innebandy), Hagunda (innebandy), FBC Uppsala (innebandy), Sallén Basket, Uppsala Bois (bandy).

Källa: unt.se/sport

Posten senast uppdaterad 15 sep 2009 kl. 19:09

Annonser


51