Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2140
f9a0fd70942526c0acf631e8052ea33d
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-24 00:07:09)

Foto: Anna Westin

Västra Sidan lyfte Sirius till seger mot Gripen Trollhättan

Redan i den andra minuten på en hörna ger Victor Lundberg Sirius ledningen. Som sista skytt smäller libron upp bollen i bortre krysset. Efter målet böljade spelet fram och tillbaka utan att några riktigt farliga lägen skapades. Det dröjde till den 36:e minuten innan Sirius fick tillfälle ett tillfälle att utöka. Efter skott från Joel Wigren, på hörna, som räddades av Gripenmålvakten hade Viktor Broberg dubbla chanser att raka in bollen, men Gripenförsvarare på mållinjen räddade Västkustslaget den gången. Istället kom 2-0 fem minuter senare när Kumpuoja, efter starkt hemjobb bröt bollen på mittplan och vände spelet snabbt. Efter dubbla väggpassningar hamnade bollen hos Viktor Broberg som hittar in mellan benen på Ekernborn i Gripenmålet och 2-0 till Sirius, som också stod sig in i pausvilan.

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Kumpuoja, gjorde 3-0 framspelad av Broberg. Sirius visade i andra halvlek att laget ville mer och med Västra Sidans stöd på läktaren klev junioren David Thorén in i handlingen. 

Junioren som varit skadad och gjorde sin första match på åtta veckor mot Västerås i onsdags, plockade ner en boll från Tobias Andersson och fri mot målvakten blev bentacklad. Bollen rullade vidare till Tobias Engstrand som i tom bur enkelt kunde lägga in 4-1. 

Gripen tog Time Out reducerade omgående via ett skott från Johan Grahn. Men Thorén var på spelhumör och efter ännu en långboll, denna gång från Joel Wigren, rundade David läckert målvakten och gjorde 5-1. Sirius sista mål för dagen var också tack vare ett starkt förarbete av David som trampade förbi Gripenförsvararen och passade fram till Joonas Peuhkuri som i tom bur satte 6-1. Gripen snyggade till siffrorna till 6-2 på straff i den 90:e minuten. 

Sex olika målskyttar från Sirius sida och laget går nu in med en god känsla inför tre veckors speluppehåll p.g.a. VM. 
Alla målen från matchen kan ni se här. 

Redaktionen pratade med David Thorén efter matchen. Du ligger bakom tre av målen i kväll, berätta om dem?
–Ja, det var fantastiskt kul. Det första var en fin boll som jag lyckades få med mig och sedan få fram bollen till Tobias (Engstrand) i samma ögonblick som jag blev fälld av målvakten. Målet var en perfekt långboll från Wigren som jag tog ner och lyckades peta in bakom (namn) i Gripenmålet. Det sista var en passning till Joonas som satte bollen enkelt, säger David med en stort leende på läpparna.

Det känns som du har hittat formen och timingen snabbt efter skadan?
–Egentligen inte (skratt), men just i dag var det mycket som stämde. Skönt inför VM uppehållet att få med oss en seger, det stärker gruppen ytterligare, säger Thorén.

Hur toppar ni formen inför de tre sista matcherna i serien?
–Vi kommer träna ordentligt under uppehållet och försöka få ihop laget så att vi är som bäst nu i slutet av serien, som vi har siktat på hela säsongen, avslutar David.

Seger kan dock ha blivit dyrköpt. I den 67:e minuten fastnar Kumpuoja med foten i sargen och fick ledas av isen. Markus återkom inte mer under matchen. Om en vecka börjar VM för Markus och Finlands del. Situationen kan ni se igen här.

Målskyttar Sirius: Victor Lundberg, Viktor Broberg, Markus Kumpuoja, Tobias Engstrand, David Thorén, Joonas Peuhkuri. 
Målskyttar Gripen Trollhättan: Johan Grahn

Hörnor Sirius: 5
Hörnor Gripen Trollhättan: 9

Publiksiffra: 369 personer

Matchens Blåställ: Jakob Jenefeldt 

Matchen i dag, fredag 22/1 mot Gripen Trollhättan på Studenternas IP kl 19.00 var omgång 23 i bandyns Elitserie. För att se vad de andra matcherna i denna omgång av elitserien slutade, klicka här.

Nu väntar träning och matchledigt en period då det är VM uppehåll. Nästa match för Sirius dröjer till fredag 12/2 kl 19.00, då man möter Kalix på bortaplan. En långväga resa uppåt i vårt avlånga land. Nästa hemmamatch spelas sedan mot Kungälv söndag 14/2 kl 15.00 på Studenternas IP. Det är seriens sista hemmamatch. Hoppas vi ses då. Omgång 26, som är seriens sista omgång, spelar Sirius sedan borta mot Villa Lidköping tisdag 16/2 kl 19.00.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 24 jan 2016 kl. 00:07

Annonser


51