Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1300
8b79a796503c5f0a59971f333437b77b
Tillbaka (UPD: 2012-10-25 18:50:18)

Vinst i premiären

Sirius börjar med boll och spelar till en början avvaktande och försiktigt med mycket bollande på egen planhalva. Motala startar även de försiktigt – något som kommer att fortsätta matchen igenom för östgötarnas del; man märker att elitserierutinen saknas för nykomlingarna.

En bit in i matchen ökar Sirius tempot och börjar anfalla; bland annat Patrik Johansson gör en fin och snabb åkning över i stort sett hela plan, passar sedan Wigren men passet är dock för djupt. Samme Wigren tar en stund efter emot ännu en långpass och kommer nästan igenom men stoppas precis framför mål. 

I elfte matchminuten får Blåsvart hörna, och efter lite bök framför mål dömer domaren straff till Sirius. Viktor Broberg sätter den säkert och ger Uppsalalaget ledningen. Situationen som föranledde straffen resulterar även i att två Motalaspelare utvisas.

Sirius fortsätter att trycka på medan Motala är desto mer försiktiga och osäkra. Sirius varvar långbollar med fina genomåkningar men är inte helt effektiva. Fall och Eskhult spelar bra på mitten och levererar snygga passningar; bland annat passar Eskhult Broberg som tyvärr inte lyckas ta emot den – annars hade han ställts i friläge. Men han får en chans till – Fall passar anfallaren ett par minuter senare, och Viktor sätter enkelt sätter 2-0. 

Motala kommer in lite i matchen efter ett tag, och de får en del farliga skott som de dock inte lyckas få in i mål. Men i 28:onde minuter döms straff för östgötalaget och de reducerar därmed till 1-2. 

I andra halvlek fortsätter Sirius att dominera, och framför allt Jakob Säleby gör en kanonmatch och många fina räddningar. Kapten Fall får till ett skott fem minuter in i andra som målvakten touchar men släpper in i mål. 1-3. 

Det börjar regna mer och mer vilket påverkar spelet; det är många bolltapp och misstag från båda lagen. Regnet gör också att det blir mycket långbollar och kontringsbandy men bägge lagen har svårt att få in bollen. 

Till slut blir det i alla fall utdelning – Ilja Grachev kommer fri efter en Motalatabbe och sätter 1-4. Efter det råder hård kamp på plan och det blir mer och mer svårspelat. Motala får en hörna i slutet som är nära att sitta – men den tar i ribban och returen går långt över. 

Sista målet får Sirius; Viktor Broberg sätter sitt tredje mål på assist av Fall.


Matchfakta:
Motala-Sirius 1-5
Målen: 0-1 Viktor Broberg (straff), 0-2 Viktor Broberg, 1-2 Lukas Persson, 1-3 Lars Fall, 1-4 Ilja Grachev, 1-5 Viktor Broberg. 
Utv. min: 20-30
Publiksiffra: 1 191

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 25 okt 2012 kl. 18:50

Annonser


51