Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
478
67f33e1583aecad583f74814ca5316e0
TillbakaPierre Roos stänker upp 3-2 i nättaket och avgör matchen.    Foto: Bert Eriksson (UPD: 2009-12-19 11:35:11)

Pierre Roos stänker upp 3-2 i nättaket och avgör matchen. Foto: Bert Eriksson

Ytterligare en siriusvinst på hemmaplan

Haparanda-Tornio spelade ett spel där man mycket tidigt i Sirius uppspelsfas satte press på bollhållaren och man gjorde det inte bara med en eller ett par spelare. Inte ovanligt att det var 4-5 spelare som stötte högt och inte förrän siriusspelarna lyckades komma upp en bit i plan valde man att backa hem och då spela ett mycket tätt försvarsspel.

Sirius kunde utnyttja brister i Haparanda-Tornios försvarsspel, då de gick bort sig offensivt. Genom ett fint pass friställdes Christian Mickelsson, som  blev nedragen i straffområdet, med straff som följd. Christian tog själv hand om straffen och satte 1 - 0 bakom HT:s målvakt, Marko Herajärvi. Några minuter senare blåste domaren ånyo straff för Sirius och Christian gjorde sitt andra mål för kvällen. Nu tog bollen i stolpen innan den gick i mål men 2 - 0 var ett faktum.

I slutet av första halvlek reducerade HT efter ett hörnslag. 2  - 1  blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek fortsatte Haparanda-Tornio att vårda bollen inom laget och gå på offensiven. Sirius hade svårare att vara konstruktiva på den svårbemästrade isen och 2 - 2 kom också som ett resultat av ett bra spel från Haparanda. Målet kom till efter en hörnvariant där Peter Norén till slut kunde lyfta upp bollen i nättaket. Men Sirius är svårslagna på Studan och kapten Pierre Roos blev stor matchvinnare genom att stänka upp 3 - 2 i nättaket efter en högerhörna. Det börjar bli bekant. Pirre har nu gjort 3 likadana mål, högt i nättaket. Ett oerhört viktigt mål, som också blev matchvinnande. Matchen slutade 3 - 2 till Sirius och Sirius tog sin sjunde hemmaseger för säsongen.

Sirius assisterande tränare Mats Söderman, sa efter matchen att han tyckte att första halvlek var rätt bra, men att isen gjorde att det blev svårspelat i andra. - Haparanda spelar väldigt offensivt och det blir ett chansartat spel, sa Mats. De vänder spelet väldigt fort och då vi fick tag i bollen så hade de mobiliserat sitt försvarsspel, det var som att möta en vit vägg, sa Mats. Med bättre förhållanden hade det gynnat vårt spel, men bollen studsade ibland all världens väg. När siriusbandy.se frågade vad Mats tyckte om Haparanda-Tornios offensiva spel sa Mats att de spelar lite ryskt, med bra bollhållning inom laget, och det var något vi verkligen fick se denna kalla fredagskväll.

Men hur var siriusspelarnas insats? Självklart fick vi bitvis se brilliant spel men segern var mer en kollektiv kämpainsats överlag. Men mycket glädjande var ändå att se Mikael Jakobsson ikväll. En mycket bra kämpainsats från hans sida.

Till sist undrade siriusbandy.se vad som hände med Viktor Broberg, som klev av i början av andra halvek och Mats kunde berätta att Viktor har en revbensskada. Vi får hoppas att lite vila gör att han snart kan vara tillbaka på isen.

I och med segern gick Sirius upp på en fjärdeplats i tabellen.

Nästa hemmamatch spelas på annandagen och då står Falun för motståndet Välkommen då till NCC Studenternas

Lars Dahlström

 

Posten senast uppdaterad 19 dec 2009 kl. 11:35

Annonser


51