Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.

Om Bandygymnasiet Uppsala

Om Bandygymnasiet Uppsala:
Sirius Bandy driver sedan sex år tillbaka bandygymnasiet i Uppsala i samverkan med IGU (drottsliga gymnasieutbildningar uppland).

I dag har vi 17 killar som går på bandygymnasiet i Uppsala. Samtliga går Elitidrottsprogrammet. Det finns även ett program som heter LIU/profilprogrammet som ett utmärkt alternativ. På profilprogrammet har man har lite bandy på schemat, 2 pass/vecka. Även profilprogrammet är perfekt för de killar/tjejer som villl satsa på bandy.

Att gå på elitprogrammet i Uppsala innebär en utsökt möjlighet att kunna satsa på sin idrott full ut. De elever som går elitprogrammet bandy idag tränar 4 pass/vecka på skoltid. Under dessa pass har Sirius Bandy en utsökt möjlighet att utbilda dessa talanger tekniskt, fysiskt, taktiskt, mentalt och socialt.

Tiden för träning tas från annan schemalagd undervisning vilket innebär att eliteleven måste planera väl och ta mycket eget ansvar för sina studier. Vad gäller val av program så finns naturvetenskaplig, samhällsvetenskaplig och lärlingsprogrammet att välja på om man ska gå elit.

När Sirius Bandy gör antagningar till elitprogrammet tittar man främst på följande två saker:

Spelarens nivå/kompetens
På elitprogrammet finns 80 platser om vilka bandyspelarna konkurrerar med andra idrotter. För att bli antagen till elitprogrammet krävs vissa specifika kvalitéer som spelare.

Karaktär/förhållningsätt
Det är minst lika viktigt att spelare som tas in på elitprogrammet har rätt karaktär och eget driv. Spelaren bör vara medveten om vilken tid och kraft som måste läggas ner för att bli en elitspelare. Träning på dagtid samt kvällstid och skolarbete som ska göras kräver att spelaren har en god förmåga att planera sin vardag och verkligen vet vad han/hon vill med sin bandy.

Profil 
Kommer man inte in på elitprogrammet finns profilprogrammet som ett utmärkt alternativ. På profil har man har lite mindre bandy på schemat. De som går profil idag har 2 pass/vecka på skoltid. Profilprogrammet är perfekt för de killar/tjejer som vill satsa på bandy.

IGU modellen

IGUs koncept utgår från att du har undervisning gemensamt ”över idrottsgränserna” i områdena träningslära, näringslära, idrottspsykologi och ledarskap. Detta sker under ledning av din Idrottsmentor. Dessa ämnen läser du oavsett om du går på elit eller profilprogrammet. I och med detta får eleverna en helhet i sin idrottsliga utbildning. Förutom den praktiska träningen i respektive idrott får eleven verktyg för hur man t ex ska äta, vila, tänka och planera för att nå optimal utveckling.

Läs mer om IGU på www.igunet.se

Organisation 
Bandy i skolan med gymnasiet och SkridskoKul ligger som en del i Sirus Ungdomssektion. Bandy i skolans verksamhet löper parallellt med bandyn i föreningen som är alla våra lag från BandyKul-U20.
0false18 pt18 pt00falsefalsefalse

Annonser1003
1170
1235