17-åringen signas: ”Skönt att Sirius tror på mig”

Redan under försäsongen debuterade han i a-laget. Nu ges 17-årige försvararen Marcus Mårtensson a-lagskontrakt. 

Sirius och Marcus Mårtensson är överens om ett ettårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.
– Det känns skönt att Sirius tror på mig. Att spela för a-laget är någonting jag har drömt om att få göra. Det här ger mig en chans att utvecklas till en bättre bandyspelare, säger Marcus Mårtensson.

Marcus har imponerat stort under den gångna säsongen. Under försäsongen debuterade han i a-laget i träningsmatchen mot Hammarby. Elitseriedebuten gjordes sedan i bortamatchen mot Vänersborg.
– Jag tycker att jag har presterat helt okej under de förutsättningar som har varit. Det har varit mycket ”se och lära” och jag är väldigt nöjd med min säsong, säger han.

Med ett moget spel har han tagit plats i Siriusförsvaret och lovordats för sina insatser.
– Mina starka sidor är att jag är rätt så brytsäker och trygg med bollen. Men det finns alltid mer att utveckla, säger han.

Han känner att han kommit in i laget bra och att hans spel utvecklas.
– Jag tycker att jag har blivit väl mottagen av laget och Esa. Det var väldigt skönt att laget tog hand om mig så bra, för att det var väldigt nervöst i början. Det gjorde att jag kom in i laget enkelt. Det har varit skönt att Esa och ledarna har visat förtroende för mig och hjälpt mig att utvecklas som bandyspelare, säger han.

Marcus gjorde 18 framträdanden i Elitserien 2019/20 och det lär bli mycket mer kommande säsong.