”Alla vet hur mycket han har vunnit”

Gårdagens presskonferens blev en välbesökt tillställning där besökarna fick välkomna Sirius senaste nyförvärv.

Sirius kallade under onsdagen till presskonferens för att presentera klubbens senaste nyförvärv – den 29-åriga ytterhalven Ted Haraldsson från SAIK.
– Det känns riktigt kul att ha gjort klart med Ted. Det är fantastiskt att vi lyckades värva honom från en av storklubbarna, det är ett starkt bevis på att Sirius gör bra saker, säger Sirius huvudtränare Esa Määttä som befinner sig i Finland och inte kunde delta under gårdagens presskonferens.

I Sirius får Ted Haraldsson en mer framträdande roll.
– Det kommer bli intressant att se hur stor roll han kommer kunna ta hos oss. Jag har följt honom många år och enligt mig har han mer kapacitet än vad han har visat. Det var bra att han vågade ge sig själv en möjlighet att växa ännu mer som bandyspelare. Jag tror på honom och jag tror att vi har ett lag och en miljö som passar honom, säger Esa Määttä och fortsätter:

– Vi alla vet hur mycket han har vunnit med SAIK. Nu får vi in en spelare till som vet hur det känns att vinna. Det är också väldigt viktigt. Han har säkert lärt sig flera olika saker som man gör bra i SAIK. Vi vill bli proffsigare och bättre varje dag och Ted kan säkert hjälpa till och visa väg, framförallt till våra yngre spelare.

Ted var tidigt med i diskussionerna när arbetet med att förstärka truppen drog igång. 
– Jag har inte träffat Ted men jag har pratat med honom. Under vårt samtal märkte jag att vi hade en rätt så gemensam bild av honom som bandyspelare och vad som skulle vara nästa steg för hans del, om han vågar ta det. Under vårt samtal fick jag en bild av en seriös, målmedveten men ödmjuk människa. Jag tänkte direkt att han skulle passa väldig bra till vårt gäng. Jag har hela tiden fått en bra rapportering från Jimmy (Helmersson) om allt som händer och allting har pekat åt samma håll, säger han och fortsätter:

– Som spelare kommer vi få en modern ytterhalv och en spelare som kan hjälpa till offensivt men som även är väldigt bra i defensiven. Ted är bra på skridskorna och har en bra passningsklubba. Dessutom har han förmågan att göra genombrott som är väldigt viktigt i dagens bandy. Jag tror att han kommer passa väldigt bra in i vårt sätt att spela annars hade jag inte varit intresserad av honom. Han är absolut en sådan förstärkning som hjälper oss att ta nästa steg i vårt spel. En förstäkning som Ted kommer säkert höja träningsviljan ännu mer hos våra nuvarande spelare, avslutar han.