Andersson förlänger: ”Det känns jättebra” 

Det är nu klart att Anton Andersson förlänger med moderklubben: ”Att få uppleva slutspelet var mäktigt”, säger Siriusmålvakten.

Foto: Anna Westin

Siriusfostrade Anton Andersson, 22, skriver ett treårsavtal (2+1) med klubben.
– Mina starka känslor för Sirius i kombination med klubbens ambitioner och utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Linkan (Fredrik Lindkvist) gjorde valet enkelt, säger Andersson.

Det har varit en speciell säsong med bland annat publikfria arenor, tränarbyte men även slutspel för första gången på tio år.
– Ja det var en speciell och turbulent säsong för alla inblandade som trots allt väcker stora förhoppningar om framtiden, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är hoppfull om att 2021 blir året då vi besegrar viruset för att till hösten kunna återsamla alla bandyintresserade på Studenternas och tillsammans skapa nya blåsvarta minnen, säger han.

Sirius tog sig till kvartsfinalspel för första gången sedan 2010. Då var truppen fylld med stora Siriusprofiler – nu är han en stor klubbprofil själv.
– När jag stod på läktaren och såg Säleby i målet väcktes mina drömmar om att en dag spela slutspel med Sirius. Att få uppleva det på planen den här säsongen var mäktigt. Nästa säsong ska vi göra allt för att kunna utmana alla lag och förhoppningsvis nå ännu längre, säger han.

Sirius målvaktstränare Fredrik Lindkvist har arbetat tillsammans med Anton i flera år.
– Anton har haft en fantastisk bra säsong. Han har presterat på en jämn och hög nivå match efter match och har haft en stor del i lagets framgångar, säger Fredrik Lindkvist och fortsätter:

– Antons utveckling i Sirius från knatte till etablerad elitseriemålvakt är häftig. Jag vet hur målmedvetet Anton jobbar och hur hårt han tränar för att nå dit han vill.  Han har alla förutsättningar att spela på högsta nivå under många år framöver. Vi har haft ett mycket bra samarbete genom åren och därför känns det väldigt bra att han väljer att fortsätta sin satsning i blåsvart, säger han.


Truppstatus, kontrakterade spelare

Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
William Liw (1)

Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)