Andra raka hemmasegern

På fredagskvällen tog Sirius sin andra raka seger hemma på Studenternas då man efter en raketstart på matchen till slut vann med 4-3.

Sirius goda form i inledningen av årets elitserie fortsätter. Efter förlusten borta mot AIK i veckan så studsade Blåsvart tillbaka hemma mot Broberg – och det var något av en chockstart som satte tonen.

Redan efter fyra minuter dunkade Nils Bergström in en hörna till 1-0, vilket blev starten på en effektiv första halvlek. Bara fyra minuter senare stod Ted Haraldsson för förarbetet innan Simon Karlsson utökade till 2-0.

Haraldsson skulle fortsätta ligga bakom Sirius fina offensiv, först genom hörnslaget som gav Teemu Määttä möjligheten att skjuta in 3-0 och sedan genom en smörpassning som gav Kalle Mårtensson fri lejd fram till 4-0 – som också var halvtidsresultatet.

Dramatisk avslutning

Den andra halvleken bestod till stor del av att försvara ledningen för Sirius del, och fram till den 86:e minuten såg Sirius, med en storspelande Erik Persson i mål, ut att kunna defilera mot segern. Men istället blev avslutningen högdramatisk.

Allt började med att Teemu Määttä blev utvisad, ett grovt matchstraff, och då tog Broberg chansen.  4-1 kom på straff, 4-2 på långskott och 4-3 på hörna – men närmare än så kom inte hälsingarna.

Fredagskvällens seger innebär att Sirius nu har 6 poäng efter fyra spelade matcher. Nästa motstånd står Vänersborg för, på bortaplan onsdag 13 november.

Nästa hemmamatch spelas mot Sandviken lördag 16 november.
Köp biljett >>

Siriusmålen:
1–0 (4, hörna) Nils Bergström (William Liw)
2–0 (8) Simon Karlsson (Ted Haraldsson)
3–0 (16, hörna) Teemu Määttä (Ted Haraldsson)
4–0 (21) Kalle Mårtensson (Ted Haraldsson)

Matchfakta >>
Highlights >>