Annandagsförlust mot Hammarby

Sirius föll tungt borta mot Hammarby under annandagen.

6498 åskådare tog plats på Zinkensdamm under annandagen. Det stora intresset gjorde att matchen fick skjutas fram 15 minuter så att samtliga hann ta plats på läktarna.

Sirius som tidigare under säsongen spelat oavgjort mot Hammarby hemma på Studenternas (4-4) fick en tuff start på matchen. Redan i den femte matchminuten tog hemmalaget ledningen. Det genom Ted Bergström, framspelad av Adam Gilljam. Hammarby skulle komma att dra ifrån ytterligare och efter tjugo minuter spelade hade de grönklädda skaffat sig en betryggande 4-0-ledning. Lagkapten Pizzoni, Jakob Bucht och David Thorén hade under den tiden hunnit med att göra varsitt mål.

En välbehövd time-out från Sirius kom att ändra matchbilden och Sirius fick med sig ett reduceringsmål in i halvtidsvilan. Det efter att Kalle Mårtensson gjort sitt nionde mål för säsongen.

Den andra halvleken blev en jämnare historia. I den 58:e matchminuten reducerade Sirius till 4-2 efter mål av Victor Lundberg. Kvarten senare var det dags igen när Sirius skyttekung Jimi Heinonen hittade nätmaskorna. Hans 16:e mål för säsongen innebar 4-3.

Sirius gick för ett kvitteringsmål och hade flera fina chanser. Bästa möjligheten hade Simon Karlsson men ett snedskär precis framför mål ställde till det för honom.  Istället kunde Hammarby och Jakob Bucht kontra in spiken i kistan i den 90:e matchminuten. Matchen slutade 5-3.