Åtta raka mål – och vinst mot Motala

Sirius vann mot Motala med 9-6 på fredagskvällen, det efter att ha gjort osannolika åtta raka mål i första halvleken. Stor segerorganisatör blev lagkaptenen Teemu Määttä med tre hörnmål.

Inför returmötet mot Motala hade det hos de blåsvarta spelarna pratats om revansch från förlusten nere i Östergötland, och från den första minuten var det tydligt att Sirius den här kvällen var ett lag med ett tydligt mål: vinst.

Sex minuter in i matchen tog Sirius ledningen då Teemu Määttä gjorde sitt första hörnmål för kvällen, och bara två minuter senare fyllde landsmannen Jimi Heinonen på till 2-0.

Bland de åtta målen som Sirius stod för i den första halvleken var det tredje mest minnesvärt. Med matchuret på 16 tog sig Ted Haraldsson fram längs högerkanten och lyfte in bollen framför mål, där fanns Jimi Heinonen som på volley elegant piskade upp den i nättaket.

Efter den delikatessen fortsatte Sirius ha lekstuga på Studenternas. I matchminut 21 och 36 gjorde Teemu Määttä två hörnmål till och däremellan gjorde Samuel Heeger och David Thorén varsitt. Innan halvleken var över kom det två mål till, då Nils Bergström gjorde Sirius åttonde, innan Viktor Hulthammar reducerade för gästerna.

I den andra halvleken blev matchbilden en annan då gästerna från Motala efter en tidig reducering tog över taktpinnen. De blåklädda östgötarna spelade upp sig till 8-5 innan Samuel Heeger utökade Siriusledningen igen. Slutresultatet skrev sedan till 9-6.

Se höjdpunkter på Sportbladet play >>