Beslut taget kring Teemus avstängning

Det var under fredagens hemmamatch mot Broberg/Söderhamn som Teemu Määttä fick matchstraff efter en incident på mittplan under matchens slutminuter.

Under helgen har olika parter skickat in yttranden om händelsen till Disciplinnämnden och under måndagskvällen kom så beslutet. Teemu Määttä stängs av under en match. Det är det lindrigaste straffet man kan få när incidenten väl nått nämnden. Ett beslut som visar att nämnden gjort rätt och valt att tro på vårt yttrande.

Vi skrev bland annat i vårt yttrande att krocken inte var avsiktlig och att Teemu inte med uppsåt försökte skada Brobergspelaren, vilket också intygas när man ser Brobergspelarnas uteblivna reaktioner. När Teemu väl inser att de är på väg att krocka tvärställer han skridskorna för att bromsa så mycket han kan. Händelsen är oerhört olycklig och vi hoppas såklart att Brobergspelaren mår bra och inte får dras med någon skada. Eftersom han skådades på planen under Brobergs senaste match ser det i alla fall ljust ut.

Teemu själv tycker att hela situationen är olycklig.
– Jag känner mig fortfarande besviken. Det var inte ett matchstraff från första början och borde inte ha gått till disciplinnämnden. Jag gjorde allt jag kunde för att undvika en krock. Sedan känns det oerhört tråkigt att jag inte får vara med och försöka hjälpa laget imorgon mot Vänersborg, säger Teemu Määttä.