Blåsvart sisu till fyrnationsturneringen

Finska landslagsmännen Teemu Määttä och Jimi Heinonen spelar i helgen fyrnationsturnering i Eriksson Arena, Åby.

I helgen spelas fyrnationsturnering i nybyggda Eriksson Arena i Åby. Sverige, Norge, Ryssland och Finland deltar. I vårt blåvita grannland återfinns Siriusmittfältaren Teemu Määttä och Siriusanfallaren Jimi Heinonen.
– Känslan är bra inför turneringen. Det ska bli roligt att åka till Åby och spela tre landskamper, säger Teemu Määttä.

Först ut för Finland är öppningsmatchen mot Ryssland under fredagseftermiddagen. Sedan möter de Norge på lördag och avslutningsvis Sverige på söndag.
– Vi har haft många år nu med en bra känsla i truppen. Vi kan vinna mot alla länder. Det ska bli intressant att se hur vårt spel fungerar nu eftersom det är ett tag sedan vi hade vår senaste samling, säger Teemu.

Finland får under helgen klara sig utan Siriusspelaren Markus Kumpuoja som väljer att stå över turneringen för att vila under landslagsuppehållet. Det med tanke på den skada han dragits med under den första delen av elitseriesäsongen.
– Ja när Markus är borta går vi miste om en rutinerad spelare som har spelat många landskamper. Han bidrar mycket i landslaget båda i spelet och utanför isen. Men vi har ett bättre läge än på flera år. Vi har många spelare som nu har en stora roller i deras elitserieklubbar. Så någon annan kommer säkert kliva fram som en bra ersättare, avslutar Teemu.