Daniel Bäck klar för Sirius

Sirius Bandy har gjort klart med mittfältaren Daniel Bäck: ”Det känns jättebra, det ska bli väldigt roligt att spela med Sirius i vinter”, säger den trefaldige svenska mästaren.

Foto: Manipulerad bild

Under helgen kunde vi presentera Stefan Kröller som klubbens första nyförvärv för säsongen – nu kan vi stolt presentera säsongens andra nyförvärv. Sirius Bandy och Daniel Bäck är överens om ett ettårsavtal.
– Daniel är en bolltrygg mittfältare med bra spelförståelse. Han är duktig på att dra till sig motståndarna och skapa ytor till sina medspelare, vilket kommer ge våra skridskostarka spelare fina ytor att jobba på, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Bäck har åtta säsonger bakom sig i Sandvikens AIK och tre säsonger i Falun. Så sent som i fjol lånades han in av Bollnäs för att stärka upp deras trupp. Nu är det alltså klart att han kommer representera Sirius i vinter.
– Jag fick en bra känsla av föreningen i stort. De är på uppåtgående och vill vara professionella på alla plan. Jag tror att jag kan passa in bra här i denna miljö, säger Daniel Bäck och fortsätter:

– Det verkar vara en bra grupp som har roligt tillsammans. De gjorde det jättebra förra säsongen som nådde slutspel och det är något man vill bygga vidare på. Föreningen vill framåt och utvecklas vilket är viktigt, säger han.

Han är en playmaker med passningsspelet och spelförståelsen som hans största styrkor.
– Ja det kan jag hålla med om. När jag får utnyttja de egenskaperna så får man ut mest av mig som spelare, säger han.

Vi välkomnar Daniel Bäck till Sirius Bandy!

Truppstatus, kontrakterade spelare
Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
Arvid Tapper (2+1)
David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
Marcus Mårtensson (2)
Jerker Ortman (1)
Kalle Mårtensson (1)
Ludvig Jonasson (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)
Ted Bergström (1)
William Liw (1)

Nyförvärv
Daniel Bäck (1) Skutskär -> IKS
Stefan Kröller (1) VSK -> IKS

Spelare som lämnat
Teemu Määttä -> AIK
Samuel Heeger -> Sandviken
Jimi Heinonen -> Edsbyn