Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Frågor & svar

Här hittar du vanliga frågor och svar kring våra entrékort.


Varför har priserna på entrékorten höjts?
Du kanske har märkt att det har blivit dyrare att tanka bilen, gå till frisören eller att handla mat. Även om vissa saker har blivit billigare sedan förra året betalar vi i dag överlag mer för det vi köper. Inflationen påverkar även vår verksamhet inom Sirius Bandy. Våra inköp av till exempel kioskvaror till arenan, träningsmaterial till spelarna och inköp av kontorsmaterial till kansliet har ökat.

Sedan 2018 har kommunens planhyra för Studenternas IP gått från 309:-/tim till 343:-/tim. Det är en prisökning med 11% på fem år. Samma utveckling gäller för planhyrorna i Recoverhallen. 


För att följa den här kostnadsutvecklingen har vi sett över våra priser för lösbiljetter och entrékort. Våra biljettpriser har inte ändrats på minst tio år. 2012 kostade det 150 kr för en vuxen person att gå på våra elitseriematcher. Det är ett pris som har stått sig ända fram till i dag. Man har till och med kunnat köpa en matchbiljett för 130 kr om man köpt en förköpsbiljett på nätet. Något som majoriteten av vår publik gör i dag.

 

Kommer jag kunna vidarebefordra mitt serie- eller säsongskort till en vän om jag inte kan gå på någon av matcherna?
Våra entrékortet är inte personliga, utan det är fritt fram att låta någon annan gå i ditt ställe.

 

Vad ingår i entrékorten?
Läs mer här om vad som ingår i våra serie- och säsongskort.

 


Vid införande av restriktioner

Hur väljer ni vilka som får gå på match om kapaciteten begränsas till under 600?
Då lottar vi. Alla matcher där restriktionerna tillåter minst 300 åskådare kommer att spelas med publik.

 

Kommer jag kunna gå på match även om jag inte har ett entrékort?
Om publikkapaciteten överstiger antalet sålda entrékort och partnerbiljetter kommer det att släppas biljetter till försäljning. Vi hoppas så klart kunna ta in mer och mer publik ju längre säsongen lider. Om så sker kommer resterande platser att släppas som lösbiljetter. Oavsett maximerar du dina chanser att få se Sirius live den här säsongen genom att köpa ett av de 400 entrékorten.

 

Återbetalning för eventuellt publikfria matcher
Du som har ett entrékort kommer, precis som i fjol, få möjlighet att ansöka om återbetalning för de matcher du inte kunnat se pga. striktare restriktioner och begränsad publikkapacitet (under 300 åskådare). Ansökan görs efter säsongen genom att maila johnny.helmersson@siriusbandy.se

 

Kommer det vara smittskyddssäkert att gå på match?
Självklart. Det är viktigt för oss att våra evenemang är trygga och säkra för både publik, spelare och personal. Tillsammans med övriga aktörer på arenan kommer vi vara väl förberedda när vi äntligen får återse er på läktaren igen.