Han signas – och lånas till UNIK

Sirius har skrivit kontrakt med 19-åriga David Eriksson från klubbens U20-lag.

Sirius och David Eriksson är överens om ett ettårskontrakt där David lånas ut till UNIK i Bandyallsvenskan. Något samtliga parter tror är bäst för Davids utveckling just nu.
– Det känns jättebra. Jag är tacksam för det förtroende klubben visar mig. Det är självklart jättekul att få skriva på med en klubb som Sirius, säger David Eriksson och fortsätter:

– Jag har haft en dialog med Sirius och tagit fram det här upplägget som vi tror är optimalt för mig. Jag trivdes otroligt bra i UNIK förra säsongen och ser fram emot att få jobba vidare med det vi startade förra säsongen.

Målet är inställt, både på kort och lång sikt.
– Det närmaste målet jag har är att försöka ta en palts i UNIK. På längre sikt är det att spela elitseriebandy med Sirius, säger han.

David Eriksson, fostrad i SIF Norrtelje, kom till Sirius för drygt tre år sedan. David är en ambitiös spelare som flyttade hit från Norrtälje för att gå på Bandygymnasiet.
– Vi är glada över att David vill stanna i Uppsala och det ska bli intressant att följa honom och se om han kan fortsätta sin fina utveckling. Målet är att David i framtiden ska spela elitbandy med Sirius, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Under fjolsäsongen spelade David i Juniorelitserien med Sirius U20-lag och han var dessutom med och tog upp UNIK i Bandyallsvenskan igen.
– Han har varit en tongivande spelare i vårt U20-lag. David är en mogen spelare som har kapacitet att bli en bra Elitseriespelare. I UNIK erbjuds han en bra miljö där han kan fortsätta utvecklas för att så småningom ta plats i Sirius, säger Sirius huvudtränare Esa Määttä.