Härndahl hattrickskytt när Sirius stod för ännu en storseger

Sirius är fortsatt obesegrade i Svenska Cupen. Dagens match resulterade i ännu en tvåpoängare – och ännu en storseger.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

I dagens match hemma mot Broberg tog Sirius sin andra raka cupseger och sitt femte poäng (av sex möjliga). Det blev en övertygande seger med hela 7-3. En strålande start på säsongen så här långt för blåsvart.
– Ja verkligen, vi har kommit ihop som lag och har gjort tre grymma prestationer. Vi har mycket att bygga vidare på inför matcherna som kommer, säger Alexander Härndahl som värvades från Villa Lidköping inför denna säsong.

Härndahl själv har imponerat stort i inledningen av säsongen. I dagens match stod han för ett hattrick och har nu på tre matcher gjort sex mål och två assist.
– Jo men det har känts väldigt roligt och lätt att komma in i laget. Det är ett skönt gäng och det gick väldigt fort att komma in i gruppen. På planen har det också känts väldigt bra för att vara så här pass tidigt, trodde det skulle ta lite längre tid o komma in i det faktiskt. Vi har väldigt många bra spelare och det känns som vi samarbetar bra med varandra därute, säger han.

Sirius toppar nu den norra gruppens tabell, dock med en match mer spelad än grupptvåan Västerås som möter Edsbyn borta på tisdag. För Sirius del väntar nu ett ”landslagsuppehåll” så nästa match spelas inte förrän om drygt två veckor.
– Det ska faktiskt bli skönt med ett litet uppehåll, det är många slitna kroppar och knoppar och det kan nog vara välbehövligt. Nu när vi har gett oss det här läget i gruppen så kommer vi såklart gå för att komma topp 2 i gruppen och ta oss till slutspel, avslutar Härndahl med.

MATCHFAKTA
IK Sirius – Broberg/Söderhamn 7-3 (4-2)
Skott: 7/6
Straffar: 1/1
Straffmål: 0/0
Hörnor: 4/7
Hörnmål: 1/0
Frislag: 2/8
Utv: 20/20

>>Se highlights från matchen här 

MÅLSKYTTAR
1–0 Alexander Härndahl (2′), 1–1 Jesper Öhrlund (9′), 2–1 Alexander Härndahl (14′), 3–1 Stefan Kröller (16′), 4–1 Kalle Mårtensson (28′), 4–2 Martin Söderberg (37′), 5–2 Alexander Härndahl (47′), 5–3 Jesper Öhrlund (67′) 6–3 Ted Bergström Heramb (75′), 7–3 Ted Bergström Heramb (77′).