Bandycampus
Sirius Bandy och Uppsala universitet bjuder alla internationella studenter att komma och delta i en nybörjarkurs i bandy med professionella instruktörer. Tanken med detta samverkansprojekt är att med bandy som medel skapa en bra integration mellan internationella studenter och gästforskare vid Uppsala universitet och det svenska samhället, Uppsala som stad och dess föreningsliv. Sirius anordnar träningstillfällen för deltagarna samt ett matchtillfälle som är projektets avslutning.

Bandy är förmodligen den mest svenska sporten du hittar med en speciell historia i Uppsala där de nationella finalerna har spelats varje år från 1991 till 2012. Och i mars 2018 kom finalen tillbaka till Uppsala, där den hör hemma! Kursen består av fyra träningstillfällen med instruktörer som undervisar på engelska. Som avslutning anordnas en riktig bandymatch. Matchen spelas inför en av Sirius hemmamatcher i Elitserien. Deltagandet är helt gratis. Inga tidigare färdigheter behövs och utrustning finns att låna för de som inte har några.

 

Idrott som integration
Idrotten har varit med och fostrat miljoner svenskar, till att bli ett av världens mest öppna, solidariska och hälsosamma folk. När många nya svenskar anländer och har anlänt ställer det även krav på oss inom idrotten.

Allas rätt att vara med är en av de viktigaste bygg- stenarna i svensk idrotts värdegrund. Människor med olika etniskt ursprung, nationalitet, och religion kan med idrottsgemenskapen som utgångspunkt lära känna varandra, respektera och förstå varandras olika värderingar, vilket motverkar främlingsfientlighet och rasism samtidigt som mångfalden bidrar till att utveckla idrottsrörelsen.

Bandycampus skapar en fantastisk integration mellan internationella studenter och gästforskare vid Uppsala universitet och vår älskade stad, Uppsala. Det är ett steg i vårt arbete att skapa en mer hoppfull framtid även för våra nyanlända svenskar.

 

Fakta
2018 tog Uppsala emot 916 nyanlända svenskar.
2018 tog Uppsala län emot 1548 nyanlända svenskar.
Källa: migrationsverket.se

 

Huvudpartners till Hoppfull framtid

Hoppfull framtid.
Sirius Bandy
Spikgatan 10
753 23 Uppsala

Stödpartners till Bandycampus