Skridskokul – Ett rekordår med över 3000 deltagare
Vi tycker det är viktigt att alla barn får chansen att prova på skridskoåkning, en möjlighet som minskat i och med att tillgången till isytor har blivit mindre. Varje år välkomnar vi närmare 3000 skolbarn och lärare till Hoppfull framtids aktivitet Skridskokul där de under en halvdag får åka skridskor tillsammans med våra ledare och spelare från Sirius a-lag. Alla som behöver får låna utrustning, på så vis kan alla vara med. Genom Skridskokul hoppas vi kunna få fler barn att upptäcka det härliga med att åka skridskor.

 

Unga rör sig för lite
Majoriteten av barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite och sitter stilla för mycket. En grupp motionerar knappt alls, varken i skolan eller på fritiden. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (2017).

För att få positiva effekter på hälsan bör unga ägna minst 60 minuter per dag åt pulshöjande motion och träning, enligt den svenska läkarkårens rekommendationer. I det ingår allt från att cykla till skolan, lek på raster till tävlingsidrott på fritiden. Men bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna når den nivån. Det visar en studie av närmare 1 700 barn och ungdomars rörelse i skolan och på fritiden, som ingår i CIF:s rapport.

Skridskokul erbjuder varje år över 3000 skolbarn möjlighet att under skoltid få prova på att åka skridskor. Något de annars kanske aldrig skulle haft möjlighet till i och med att tillgången till isar minskat kraftigt.


Fakta
Unga sitter stilla i genomsnitt nio timmar per dag.
Få når läkarkårens rekommendation om fysisk aktivitet

  • 22 procent av flickorna
  • 44 procent av pojkarna

Källa: Regeringsrapport (2017) Centrum för idrottsforskning

 

Respons från skolor och lärare

’’Vi från Stenhagenskolan har varit med under väldigt många år och jag tycker om hela upplägget samt att det finns skridskor att låna ut till alla elever. Eftersom många av våra elever inte äger ett par skridskor eller har ekonomisk möjlighet att köpa ett par så är detta suveränt att det finns! Det här året hade det BÄSTA upplägget och engagerade ledare. Allt var verkligen jättebra”

 

’’Vi är superglada över att ni kunde komma ut till oss i Danmark då det annars tar oss en hel dag att åka till Studenternas’’.

 

’’Trevligt bemötande och bra att de delade in i grupper om de som var lite mer vana vid att åka skridskor och de som behövde lite mer träning’’.

 

’’Mycket bra arrangemang, tydliga och åldersanpassade övningar och duktiga ledare’’.

 

’’Helt fantastiskt att det finns! En oerhörd möjlighet att ge elever möjligheten att få prova något med riktiga proffs’’.

 

’’Alla tyckte att det var jättekul! För många av våra elever var det första gången som de testade på att åka skridskor. Alla fick en mycket positiv upplevelse’’.

Huvudpartners till Hoppfull framtid

Hoppfull framtid.
Sirius Bandy
Spikgatan 10
753 23 Uppsala

Stödpartners till Skridskokul