Tillsammans för alla barn och unga

Välkommen till Hoppfull framtid™

Hoppfull framtid är Sirius Bandys sociala verksamhet. Med nya sätt att arbeta med partners och driva samverkan mellan föreningar, näringsliv och samhälle, skapar vi bättre förutsättningar för att fler barn ska få en bättre framtid.

Sirius Bandy är, genom Hoppfull framtid, den första bandyklubb i världen att inleda ett långsiktigt samarbete med barnrättsorganisationen Bufff, där allt arbete utgår från barnkonventionen.

Vi bidrar genom att komplettera skolmiljön med förebilder och uppmärksamma och informera barn och unga om deras rättigheter samt genom att ge alla barn möjlighet att delta i kreativa och meningsfulla aktiviteter på fritiden.

Vår skridskoskola, med över 3000 skolbarn, tillhör en av de absolut största. Det som skiljer vår skridskoskola från andra liknande verksamheter är att vi erbjuder skolorna ett färdigt koncept där vi bland annat informerar och utbildar barnen i barnkonventionen.

Vi arbetar även för att bandyn som sport ska bli mer jämställd och för att fler tjejer ska börja spela bandy och fortsätta längre upp i åldrarna. Vi anordnar därför världens första jämställdhetskonferens för bandytjejer, där målet är att tjejer ska ha samma möjlighet som pojkar att delta i organiserad idrott.


Det vi gör

Följ Hoppfull framtids arbete

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller önskar du komma i kontakt med Hoppfull framtid? Hör av dig via länken nedan.
Vi ser fram emot att svara på dina funderingar!

Huvudpartner till Hoppfull framtid

Officiella partners till Hoppfull framtid

Med stöd från