Inför IFK Motala – Sirius

En häftig bandyvecka väntar för a-laget där det spelas bortamatcher på onsdag och fredag, innan det är dags för landslagsuppehåll. Vi ringde upp truppens ålderman Markus Kumpuoja för att kolla läget.

Dubbla matcher mot lag vi har nära oss i tabellen, först Motala och sedan Falun. Hur har förberedelserna varit?

– Vi vilade i helgen efter Bajenmatchen och laddade batterierna. Sedan har vi haft bra fokus på träningen, både måndag och tisdag. Vi har lagt mycket tid på tekniska bitar, passningar och avslut. Det känns fräscht i kroppen.

Vad är din analys av Hammarbymatchen (förlust 3-5)?

– Det var en jämn match som hade kunnat sluta åt båda håll. Vi gör en bra match men vågar kanske inte vinna den här gången. Det krävs ju att alla vågar att spela när man leder matchen. Det är då man ska känna sig stor på planen och bara njuta av läget. Tyvärr så satte Hammarby två hörnor i andra halvlek och tog poängen med sig till Stockholm. Ibland är det smådetaljer men grabbarna förstår hela tiden mer och mer vad det krävs om man ska ta poäng av topplagen.

Vad vet du om Motala? Vad får ni se upp med hos dem?

– De är ett gäng duktiga bandyspelare som vågar att spela bandy och försöker att utmana hela tiden. De är duktiga på omställningar, så vi får se till att vara noggranna med vårt eget spel.

 

Vi tackar Markus för pratstunden och önskar lycka till!