Inför IK Sirius – Edsbyns IF

Sirius har chansen till en snabb revansch efter en sur förlust mot Vänersborg i onsdags. Nu väntar svenska mästarna Edsbyn på Studan.

Målvakten Anton Andersson gjorde trots förlusten senast (2-4) en fin match. Han är positiv trots den snåla poängskörden.

– Vi har inlett med tre tuffa matcher som alla varit jämna. Även om vi bara fått med oss två poäng hittills var vi nära mot Saik och Vänersborg. Fortsätter vi prestera på den nivån vi gjort och filar på några detaljer kommer vi knipa många poäng i vinter, det är jag säker på, säger han.

Att spela utan publik är en ny situation för alla, och saknaden är stor, tycker Anton, som passar på att hylla supportrarna:

– Det är såklart tomt utan publik och det känns lite som att spela träningsmatcher. Helt tomt har det ju ändå inte varit, Västra har hörts väl från utanför arenan båda hemmamatcherna. Det stödet har varit fantastiskt trots de rådande omständigheterna.

En med koll på dagens motstånd är William Liw, som tillsammans med brorsan Matteus, är fostrad i Edsbyn.

– Det är min moderklubb så det är alltid roligt att möta Edsbyn, vi får hoppas på fint väder så det blir en fartfylld match. Vi behöver vara pålästa och förberedda och vi ska spela vårat eget spel så kommer vi ha en bra chans att ta två poäng, säger William Liw till hemsidan.

Vi tackar grabbarna för snacket, och önskar stort lycka till!

Matchen spelas utan publik. Köp stödbiljetter!

Matchens sänds på Sportbladet Play.