Inför IK Sirius – IFK Motala

Sirius gästas av ett formstarkt Motala: ”Vi kommer göra allt vi kan för att ta två poäng hemma på Studan”, säger Siriusmittfältaren Arvid Tapper.

Viktiga poäng står på spel ikväll när Sirius tar emot Motala på Studenternas IP. Östgötarna har en bra vecka bakom sig med bland annat en 6-1-seger mot Hammarby.
– Motala är ett hårt jobbande lag som är duktiga på att kriga till sig poäng, särkilt på hemmaplan, säger Arvid.

Senaste mötet vann Motala på K-Bygg Arena, det efter att ha hämtat upp ett 2-5-underläge och avgjort i den 90:e matchminuten. En bitter förlust minst sagt.
– Vi är sugna på revansch. Vi gjorde en bra andra halvek mot Hammarby senast och vi ska såklart försöka spinna vidare på det, säger han.

Det brukar bli jämna matcher mot Motala och det skiljer bara två poäng lagen emellan. Motala ligger på en åttonde plats i tabellen med 12 inspelade poäng medan Sirius huserar på en tionde plats med 10 inspelade poäng. Det är med andra ord två väldigt viktiga poäng på spel ikväll.
– Det gäller att vi gör en bra match i 90 minuter, något som vi kanske inte lyckades med i Motala senast. När vi spelar bra i 90 minuter har vi stora möjligheter att ta två poäng mot alla lag, säger han.

 

Sirius – Motala

Fre 8 jan kl. 19:00

Studenternas IP

 

Se matchen på Sportbladet Play