Inför Sirius – Vetlanda BK

En spännande match mot Vetlanda på Studan väntar. Lagkapten Lundberg ser fram emot matchen som ser ut att utspela sig i gnistrande vinterväder.

Först och främst, kontraktet för Elitserien 2019/2020 är säkrat. Känslan?
– Det känns såklart fantastiskt bra. Jätteskönt att klara det stora målet med säsongen redan nu. Det är första gången sen jag kom till sirius. Nu kan vi på allvar sikta mot slutspel, säger VIctor Lundberg.

I fredags gav ni superfavoriterna Villa en rejäl fajt. Hur upplevde du den matchen (förlust 5-9)?
– Ja, det gjorde vi absolut. Vi får en väldigt tuff start där de kliver ut och kör över oss första 20. Men sedan börjar vi få till vår defensiv bättre och skapar lägen framåt. Det kändes som de var lite fundersamma i paus när vi nästan var ikapp. Men de var numret större tillslut och vann rättvist. Men kul att vårt spel håller för att skapa chanser även mot seriens bästa defensiv.

Dagens match återstår innan VM-uppehåll, hur tar ni er an matchen?
– Det blir en riktigt rolig match att spela med viktiga poäng på spel. De kommer spela med mycket fart så det gäller att vi sätter defensiven och inte låter dem komma in i mitten. Sedan vet vi att vårt spel håller för att skapa lägen mot alla lag. Och nu kan vi gå ut och visa vad vi kan utan press.

IK Sirius – Vetlanda BK, Söndag 20 december, klockan 14.00. Studenternas IP.

Se matchen på Bandyplay här >>

Köp biljett till matchen här >>’

Praktisk info inför matchen här >>