Inget spel i Sirius för Karlsson nästa säsong

Efter två säsonger i a-laget lämnar Simon Karlsson Sirius - det efter ett gemensamt beslut från båda parter.

Det blir ingen kontraktsförlängning med 21-årige anfallaren Simon Karlsson.
– Nej så är det, det är några olika faktorer bakom det beslutet men just nu tycker jag det är bättre att gå vidare till något annat. Det känns såklart otroligt tråkigt att lämna lagkompisarna som är helt underbara. Jag har spelat med några av dem under större delen av mitt liv. Sedan kommer det vara tråkigt att inte spela inför fina Västra sidan, säger Simon Karlsson som debuterade i a-laget 2017, då som 18-åring. 

Ny klubbadress är inte klar men det finns några intressanta förslag för den nästan två meter långa anfallaren. Han är i stort sätt nöjd med sina prestationer under de två senaste säsongerna.
– Jag tycker att jag började förra säsongen bra men sedan hade jag en liten svacka under mitten av säsongen, men avslutade bra. Jag är i stort sätt nöjd med mina prestationer under dessa två år men jag har väldigt mycket kvar att ge och utvecklas, säger han.

Sirius huvudtränare Esa Määttä kommer fortsatt följa Simons utveckling.
– Simon är en ung spelare som har utvecklat sitt spel väldigt mycket under de två senaste åren. Säsongen 2018/19 hade Simon ett lite bättre läge eftersom att han kunde ta en av juniorplatserna i truppen. Den gångna säsongen var hans första som senior. Han började bra men på grund av tuff konkurrens i anfallet så fick han ganska lite med speltid senare under säsongen, säger Esa Määttä och fortsätter:

– Om han ska ta nästa steg behöver han få mer speltid och en större roll än vad han har fått hos oss. Situation hos oss blir inte lättare under kommande säsong utan tvärtom. Vi vill helst inte släppa Simon helt. Målsättningen är att hitta en lösning där han ska kunna träna med oss då och då även fast han spelar i ett annat lag. Vi vill gärna ha koll på hur han utvecklas och samtidigt  skulle Simon bibehålla känslan om tempot som är i Elitserien, om han inte går till någon annan klubb i Elitserien det vill säga.

Esa tror på Simon och lyfter hans goda kvaliteter som anfallare.
– Ja jag tror på Simon. Han har många bra egenskaper och kan bli en riktigt farlig anfallare på Elitserienivå. Han är redan nu väldigt bra inne i boxen, han är bra på att tajma djupledsåkningar och han är en klinisk och säker avslutare, säger Esa.

Det är mer speltid och ett större ansvar som krävs för att ta nästa steg.
– Jag har haft ett bra samtal med Simon och vi ser på saken på samma sätt. Han måste få mer ansvar och mer speltid för att utvecklas ännu mer och för att kunna ta nästa steg. Han vill bli bättre och det är det viktigaste. Jag ser fram emot att följa Simon nästa säsong, avslutar Esa.