”Känslan är god och jag är väldigt spelsugen”

Det är nu inte långt kvar till Sirius säsongspremiär. Lördagen den 5 september kl. 13:15 tar Sirius emot Tellus i Relitahallen.

Säsongspremiären mot Tellus närmar sig med orkansteg – drygt en vecka återstår.
– Känslan är god och jag är väldigt spelsugen. Vi har ett ganska långt matchuppehåll mellan säsongerna så man hinner bli riktigt sugen på att spela match igen, säger Nils Bergström.

Siriusmittfältaren har under den senaste tiden dragits med höftproblem. Möjligen en skada han ådragit sig ute på golfbanan.
– Ja jo höften strular lite, sen vet jag inte om det är golfens fel men det är på bättringsvägen. Jag har rehabat ett par veckor och det känns mycket bättre så jag hoppas på match den femte. Jag drar igång och kör lite skridskor på storbana på fredag, säger han.

För det har blivit en hel del golfspelande under sommaren.
– Haha ja det har blivit ett par rundor efter säsongen. Har varit lite svårt vad det gäller jobb för min del så det har blivit en del timmar på golfbanan istället. Jag är nog uppe i 80-90 rundor kanske, säger han.

Förutom hans talang på isen besitter han även en stor talang på golfbanan.
– Jag har lyckats spela mig ner till 0 i handikapp. Mina föräldrar tog med mig ut på banan innan jag började spela bandy så det är nog mer nötande en talang, säger han.

Sirius har inför den här säsongen förstärkt truppen med Ted Bergström, David Thorén, Sune Gustafsson, Matteus Liw och Ludvig Jonasson samt flyttat upp junioren Marcus Mårtensson.
– Alla har kommit in alldeles utmärkt i gruppen. Det är ett gäng sköna grabbar som kommer bidra massor både på isen och utanför, säger han.

David Thorén är född samma år som Nisse och de har följt varandra under ungdomsåren. Nu blir det återigen spel tillsammans i moderklubben.
– Givetvis är det riktigt roligt, vi har spelat med varandra i princip hela våra karriärer och vi umgås även mycket utanför bandyn. Vi brukar kunna hitta varandra bra på isen så förhoppningsvis kan vi fortsätta utveckla det, säger han.