Klev av efter 10 min: ”fick en känning i ljumsken”

Ted Bergström tvingades utgå tidigt p.g.a. skada under gårdagens träningsmatch mot Västerås. Det blev en målrik match som VSK vann med 10-6.

Sirius nyförvärv, anfallaren Ted Bergström, gav Sirius ledningen i den sjätte minuten efter att ha hållit sig framme på en hörna. Kort därefter tvingades han lämna isen på grund av en sträckning i ljumsken.
– Ja jag fick en känning i ljumsken tidigt i matchen. Den kom smygande så jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Det var bara att kliva av för att inte förvärra något. Tur att det är långt till seriepremiär än så länge. Ska undersöka närmare i veckan hur pass allvarligt det är, säger Ted Bergström.

Sirius var redan från start en spelare kort i matchtruppen, det eftersom att Nisse Bergström fortfarande är skadad och att varken Arvid Tapper eller Marcus Mårtensson fanns tillgängliga. Så efter Ted Bergströms skada tvingades Sirius spela med enbart två avbytare.
– Jag tycker ändå vi håller en bra intensitet matchen igenom trots få avbytare hela matchen, säger Ted.

Västerås kvitterade till 1-1 i den tionde matchminuten och drog under mitten av den första halvleken ifrån till 4-1. Grönklädde anfallaren Robin Andersson hade en lyckad dag och gjorde fem mål och efter 90 minuter stod hans lag som segrare med 10-6.
– Jag tycker vi skapade en hel del chanser matchen igenom. Det finns fortsättningsvis vissa bitar vi självklart måste fortsätta vässa till och bli bättre på men på det stora hela tycker jag vi gör en riktigt bra match, säger Ted och fortsätter:

– Vi hade många fina kombinationer och anfall. Så det här var ett steg framåt ändå tycker jag. Det känns som att vi redan nu är på en bra nivå och kommer ta ytterligare kliv som grupp innan seriestarten och när det blir dags att tävla om poäng.