Kumpuoja avgjorde på tilläggstid

På Lugnet i Falun, för kvällen upplivad av stor blåsvart närvaro på läktaren, tog Sirius en viktig seger mot Falu BS. Stor matchhjälte blev Markus Kumpuoja som på tilläggstid kyligt satte dit den straff som betydde seger med 3-4.

Sirius skrinnade ut på isen i Falun och satte fart direkt från avslag – och fick också betalt för det. I den andra matchminuten vispade Teemu Määttä in ledningsmålet efter en hörna från Victor Lundberg.

Falu BS replikerade sedan snabbt med en kvittering bara sex minuter senare, men de blåsvartklädda skakade av sig den smällen snabbt och återtog ledningen i den nionde minuten efter ett fint anfall som reslige Simon Karlsson avslutade i mål.

Den här gången blev det ingen snabb replik från Falu BS utan istället kunde Sirius utöka sin ledning. Hörnan slogs återigen av Victor Lundberg och när Kalle Mårtensson fick chansen att skjuta på sin egen retur så var det inget snack om saken. Bollen satt stenhårt i nättaket och efter 15 minuter ledde Sirius med 1-3.

I den första halvleken fanns flera lägen för Sirius att utöka sin ledning men istället kunde Falu BS påbörja en upphämtning. Med fem minuter kvar till halvtid reducerade Caspher Ekström till 2-3 för hemmalaget och efter paus intensifierades Falu BS jakt på kvittering.

Sirius och målvakten Erik Persson stod emot länge men med bara två minuter kvar av full tid fick Falu BS en straff – och kvitteringen var ett faktum. Sirius vek dock inte ned sig för det och djupt in på tilläggstiden fick även de blåsvarta chansen från straffpunkten efter att Jimi Heinonen blivit neddragen i straffområdet.

Fram klev en blåslagen Markus Kumpuoja, som hade ont i axeln efter att ha mottagit en tuff tackling tidigare under matchen, och visade inga nerver alls. Bollen satt i mål och hos de tillresta Siriussupportrarna flög jackor och tröjor all världens väg.

Domaren blåste av matchen strax efter, två poäng åkte med hem till Uppsala, och efter 11 spelade matcher ligger Sirius nu på tionde plats i Elitserien.

Se highlights från matchen