Referat: Sirius – Vänersborg

Formstarka Vänersborg med två raka segrar i bagaget gästade på söndagseftermiddagen Studenternas och Sirius. IFK var det starkaste laget och vann till slut med 4-1. Nu väntar negativt kval för blåsvarta Sirius.

Vänersborg inleder starkast och tar ledningen efter bara drygt två spelade minuter, trots att man efter en utvisning är en spelare kort. Det är Emil Viklund som får in bollen på en retur. Det råder samma tendenser som senaste matchen med en del slarv i Siriusförsvaret. Detta samtidigt som Vänersborg är strået vassare och lyckas bättre med sitt anfallsspel. Vänersborg ökar också på ledningen till 2-0 i den 14:e matchminuten genom Felix Callander.

Sirius skapar ett bra läge i den 22:a matchminuten men man får inte in bollen. Blåsvarta Nils Bergström åker ut kort därefter och Vänersborg får två hörnor på raken, bägge dock resultatlösa. Men bara några minuter senare sitter en hörna för gästerna. Det är Juho Liukkonen som får in ett bra skott och Vänersborg ökar på ledningen till 3-0 vilket också blir halvtidsresultatet.

Bara dryga minuten in i andra halvlek får Vänersborg en straff som sitter säkert i vänsterhörnet efter skott från Juho Liukkonen. Vänersborg fortsätter att trycka på medan Sirius får svårt att skapa heta chanser. Blåsvart tar timeout i den 58:e matchminuten och därefter väntar en relativt händelsefattig period. Sirius hinner få in ett tröstmål innan matchen blåses av och nu väntar alltså kval för blåsvart.