Marcus Mårtensson förlänger 

Sirius och Marcus Mårtensson är överens om ett tvåårskontrakt: ”Det känns otroligt skönt att ha gjort klart”, säger Siriusförsvararen. 

Foto: Anna Westin

Försvarstalangen Marcus Mårtensson, 18, förlänger med moderklubben.
– Jag trivs väldigt bra med laget och miljön är väldigt bra för att utvecklas i. Det var självklart med fortsatt spel med moderklubben när de erbjöd ett nytt kontrakt, säger Marcus Mårtensson.

Det blev ett bagardussin matcher i Elitserien denna säsong för den mycket lovande försvararen. På grund av den rådande pandemin blev det desto färre matcher i Juniorelitserien.
– Säsongen har varit bra och jag känner att jag har utvecklats och lärt mig mycket. Sedan har det varit väldigt tråkigt att det inte blev så många U19-matcher eftersom det var mitt sista år som ungdomsspelare, säger han.

Det är en fantastisk säsong som läggs till handlingarna där det slutade med att Sirius åkte ut i kvartsfinal mot blivande svenska mästarna Villa Lidköping. Ett första kvartsfinalspel på tio år.
– Det känns fantastiskt att få vara en del av det och det är något man har hoppats på sedan man var liten så det kändes väldigt speciellt att få vara med, säger han.

Statistik 2020/21

SpeladeMålAssistPoängUtvisning
Elitserien140000
Träningsmatcher80000


Truppstatus, kontrakterade spelare

Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
Arvid Tapper (2+1)

David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
Marcus Mårtensson (2)

Jerker Ortman (1)
Kalle Mårtensson (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)

William Liw (1)