Nära full pott mot svenska mästarna

Sirius gjorde säsongens starkaste insats mot Edsbyn, i en underhållande bandymatch som slutade 6-6.

Studan bjöd på lördagen på fina bandyförutsättningar och blåsvart tog frejdigt till vara på chansen att spela ut sitt register.

Det var dock gästerna från Hälsingland som inledde starkast med ett mål redan efter en dryg minuts spel. Den som då trodde att Sirius skulle vika ner sig fick dock fel. En kvart senare hade Matteus Liw gjort sitt första mål i blåsvart dress och därmed gjort mål på son moderförening.

Efter ett rödblått hörnmål kunde sedan för stunden hete Jerker Ortman kvittera till 2-2. Innan halvleken var över hade Sirius gått upp till 4-2 efter att Ted Bergström gjort ett fint mål och Nils Bergström grötat in en hörna.

Direkt i andra halvlek fortsatte blåsvart på inslagen väg och kunde snabbt gå upp till 5-2. En ställning som stod sig till minut 60 då Edsbyn började visa den klass vi alla vet att de besitter. Plötsligt 5-5 – innan lagkapten Teemu Määttä satte en hörna till 6-5 med fem minuter kvar. Avgjort? Icke. Siriusbekante Mattias Hammarström kvitterade i minut 89 och slutresultatet blev därmed 6-6.

Allt som allt en fin insats och ett extra plus till Anton Andersson i målet som höll Sirius kvar i matchen under inledningen av matchen.

Highlights finns att se här >>