När slutsignalen hade gått visade resultattavlan 3–5. 

Matchen fick dock tyvärr en mycket olycklig inledning. Vid en hörna uppstod en olyckssituation där Siriusförsvararen August Elebring skadades då han kolliderade med en Hammarbyspelare. Elebring fick föras av isen med bår och ambulans tillkallades. 

Trots omständigheterna och den otäcka skadan kunde Sirius fortsätta sitt starka spel. I den 30:e matchminuten kom matchens första mål och Sirius tog ledningen genom Jimi Heinonen. 

Och Siriussupportrarna behövde inte vänta länge på att Sirius skulle utöka ledningen. I den 48:e matchminuten var det Kalle Mårtenssons tur att sätta bollen i nätet. Mårtensson utökade ledningen till 2–0, ett resultat som skulle komma att hålla halvleken ut. 

Det skulle dröja ända till den 84:e matchminuten innan Hammarby kvitterade till 3–3 och därefter kunde vända matchen till en seger för bortalaget. Siriusanfallaren Kalle Mårtensson beskriver känslan efter förlusten:

-Det känns förstås tungt eftersom vi leder matchen väldigt länge. Jag tycker nog att vi var värda en poäng minst, men så blev det inte idag.

Efter Hammarbys kvittering till 3–3 var den tidigare målskytten, Mårtensson, mycket nära att kunna ge Sirius ledningen. Bollen räddades dock efter en fin benparad av Patrik Hedberg i Hammarbymålet.

 -Jag får inte upp bollen så högt som jag ville eftersom en Hammarbyspelare river ner mig bakifrån och jag får avsluta med en hand. Straff eller inte, det får andra bedöma, men det grämer mig såklart att det inte blev mål där vid 3–3.

Vad ett mål för Sirius i den situationen skulle ha inneburit kommer vi aldrig att veta men det vi däremot vet är att kämpaglöden finns där och det kommer bli spännande att följa laget i kommande matcher. 

Nästa vecka drar omgång 10 och 11 igång, och Sirius står då inför IFK Motala och Falu BK. Först väntar Motala på bortais, onsdagen den 28/11. Avslag klockan 19:00. 

Utifrån gårdagens match och det tidigare mötet mot Edsbyn tidigare under veckan har Sirius visat sig från sin starka sida. De har mött tufft motstånd och även om laget inte fått med sig poäng från de matcherna så har de genomfört matcherna väl. Detta är något som Mårtensson håller med om, och inför kommande match mot Motala säger Siriusanfallaren:

-Jag tycker också att vi har tagit några steg framåt de senaste två matcherna. Vi kan ta med oss flera saker från de här matcherna och jobba vidare med dessa. Motala är ett bättre lag än många tror och det kommer krävas en bra insats för att få med sig något därifrån.

Sirius Bandy – Hammarby IF 3–5 (2–0)

Målskyttar i Sirius: Jimi Heinonen (4), Kalle Mårtensson (20), Teemu Määttä (6)

Se highlights från matchen

_________________________________________________________________________
Ida Axelsson