Nils Bergström förlänger

Igår bekräftades det att Teemu Määttä lämnar laget. Idag kan vi presentera mer glädjande nyheter när klubbens egna produkt, Nils Bergström, förlänger med klubben: ”Jag trivs väldigt bra i hemstaden”, säger Siriusmittfältaren.

Foto: Anna Westin

Truppbygget fortsätter och idag skrev Nils Bergström, 24, på ett treårsavtal (2+1) med moderklubben.
– Det ska bli väldigt kul att fortsätta representera blått och svart och det är skönt att ha det klart redan nu, säger Nils Bergström.

Nils Bergström är fostrad i Sirius och debuterade i a-laget 2015.
– Det var ett ganska enkelt beslut att stanna. Jag trivs väldigt bra i hemstaden och tanken på att vinna slutspelsmatcher med lagkamrater som man har spelat med sedan bandykul är otroligt mäktigt, säger han.

Det har varit en speciell säsong med bland annat publikfria arenor, tränarbyte men även slutspel för första gången på tio år.
– Det var väldigt kul att vara med och ta Sirius till slutspel för första gången på länge. Jag ser framemot att göra det igen och få dela den upplevelsen med Västra Sidan och Uppsalapubliken, säger han och fortsätter:

– Samtidigt har det varit ett svårt år med allt som bandyn innebär men också vid sidan av. Man saknade framförallt publiken och den stämning som det är en fredagskväll på hemmaplan. Det har varit speciellt men vi kommer ut från denna säsong starkare och ser fram emot -2 (grader) på Studan med lite hemmapublik i ryggen, säger han.

Statistik 2020/21

SpeladeMålAssistPoängUtvisning
Elitserien308142245
Träningsmatcher621310


Truppstatus, kontrakterade spelare
Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
William Liw (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)