Nils Bergström inför kvällens match mot AIK

Kvällens elitseriematch mot AIK närmar sig. Klockan 19:00 är det avslag på Studenternas i Sirius åttonde omgång av Elitserien.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Två formstarka lag ställs mot varandra under torsdagskvällen. Sirius tar emot AIK på Studenternas och Sirius mittfältare Nils Bergström ser fram emot att återigen få spela inför den blåsvarta hemmapubliken.
– Det är alltid kul att spela hemma på Studenternas och det ska bli kul att mäta sig mot AIK. Spelhumöret har känts helt okej i början av säsongen, förhoppningsvis kan det steppas upp lite de kommande matcherna, säger Nils Bergström som låg bakom tre av målen senast mot Rättvik.

Sirius har fyra raka segrar och har bjudit åskådarna på väldigt fin bandy.
– Ja vi är inne i en fin period och vi vill självklart fortsätta på det spåret som vi åkt på nu de senaste matcherna, säger han.

AIK har tre raka segrar och kommer från en komfortabel seger borta mot Frillesås (2-5). Det var AIK:s första match utomhus för den här säsongen och de hade en väldigt tydlig matchplan. Planen var att sätta rejäl press i inledningen av matchen för att hinna utnyttja isens kvalitet innan dess att den försämrades. Det var en lyckat taktik och AIK gjorde tre mål på de första sju minuterna. Man kan på förhand tro att de kommer ha en liknande matchplan till kvällens match.
– Givetvis pratar vi en del detaljer om hur motståndarna spelar och tar fram olika saker vi ska tänka på både i offensiven och defensiven men överlag så skiljer det inte jättemycket i vårt spel beroende på vilket lag vi möter, säger han och fortsätter:

– Vi har bra koll på AIK och vet att vi möter ett jätteskickligt bandylag med många bra spelare. Vi har en matchplan som vi tror på och följer vi den så har vi stor chans att ta poäng. Hur de väljer att lira får vi se imorgon men vi kommer att vara förberedda, säger han.

Matchen startar klockan 19:00 och entréerna öppnar en timme innan avslag.

Matchinformation
IK Sirius – AIK
Tor 25 nov 19:00
Studenternas IP

>>Köp biljett till matchen här