Säsongspremiär: ”Hoppas på ett intensivt möte med heta känslor”

Arosderby och säsongspremiär - i morgon gästas Sirius av Västerås hemma i Recoverhallen. Avslag klockan 12:00.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Det är nästan exakt sex månader sedan Sirius spelade match. Nu är väntan över, i morgon drar det igång igen.
– Det är ruskigt kul att dra igång med matchandet, säger Siriusmålvakten Anton Andersson som förbereder sig för sin femte säsong i a-laget.

Västerås står för motståndet och visst finns det lite derbykänslor över mötet.
– Ja, lite extra är det att möta VSK men som spelare blir det nog mer synligt i serien om det är publik på plats, men vi hoppas på ett intensivt möte med heta känslor, säger Anton.

De grönklädda, med bl.a. Siriusbekante Henrik Kjellsson, har startat deras säsong starkt med två segrar av två möjliga och 21-2 i målskillnad. Men Anton har inte förberett sig på något speciellt sätt inför en tänkbar stark Västeråsoffensiv.
– Nej, det skulle jag inte påstå. Jag litar på mitt spel som jag och Linkan (Fredrik Lindkvist) arbetat fram under flera säsonger. Alla lag har bra spelare och då tror jag att jag vinner mest i längden på att utgå från vad jag vill försöka göra, säger han.

Det är ett lite nytt Sirius inför stundande säsong. Stora delar av ledarstaben är ny med Oskar Robertson som huvudtränare, Jonas Holgersson som assisterande tränare, Olle Gabrielsson som Players manager och Andreas Eskhult som tränare.
– Jag tror att ledarstaben kommer komplettera varandra bra. Det känns bra att de är fler än tidigare år, tror det är positivt med flera kompetenta ledare där alla kan bidra med sina styrkor, säger han.

Sedan har även tre nyförvärv tagit plats i spelartruppen. Nämligen Albin Thomsen, Daniel Bäck-Nirs och Stefan Kröller.
– Nyförvärven har bidragit med ny energi och de ser vassa ut på isen. Så det ser väldigt bra ut, säger han.

Sirius – Västerås
Sön 5/9, 12:00
Recoverhallen

>>Se matchen på Bandyplay