Seger mot Broberg – Bergström Heramb hattrickskytt

Sirius vinner kvällens hemmamatch mot Broberg/Söderhamn med 6-3 (5-0) efter bland annat tre mål av Ted Bergström Heramb.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Det blev en blåsvart seger ikväll hemma på Studenternas mot Broberg/Söderhamn. Redan efter en halvtimme hade Sirius gått ifrån och skaffat en 5-0-ledning.
– Det känns oerhört bra såklart. Det är skönt att vända tillbaka efter förra matchen och komma ut så starkt som vi gör idag, säger Ted Bergström Heramb som stod för ett hattrick ikväll.

I nionde matchminuten gav han Sirius ledningen från straffpunkten och på mindre än tio minuter utökades den ledningen till 4-0. Tvåan kom i 12:e matchminuten av Kalle Mårtensson, trean i den 16:e av Alexander Härndahl och sedan höll sig Ted Bergström Heramb framme på en hörnretur och satte blåsvarts fjärde mål för kvällen. Innan halvtidsvilan fullbordade han sedan sitt hattrick när han satte sitt andra straffmål bakom lillebror Max Bergström i Brobergs mål. Sirius gick till halvtidsvila med en betryggande 5-0-ledning.
– Vi sa i halvtid att vi inte skulle slappna av utan fortsätta spela så som vi gjort i första halvleken och komma ut med plattan i mattan, åka skridskor och skapa ytor för varandra och försvara oss tillsammans. Jag tycker att vi gör det oerhört bra idag i första halvlek och en helt okej andra halvlek. Broberg vrider såklart tillbaka lite i andra men jag tycker ändå vi gör det bra, säger han.

Andra halvleken präglades av en tät dimma som dragit in över Studenternas. Gästerna gjorde två snabba reduceringsmål men efter drygt en timme spelad svarade Alexander Härndahl med att sätta sitt andra och Sirius sjätte mål. Broberg hittade ett till reduceringsmål men närmare än så kom de aldrig. Matchen slutade 6-3 och Sirius tog därmed lagets andra tvåpoängare för säsongen.

IK Sirius – Broberg/Söderhamn 6-3 (5-0)
Skott: 12/9
Straffar: 2/0
Hörnor: 4/10
Frislag: 8/16
Utv: 10/40

Målskyttar
1–0 Ted Bergström Heramb (9′), 2–0 Kalle Mårtensson (12′), 3–0 Alexander Härndahl (16′), 4–0 Ted Bergström Heramb (18′), 5–0 Ted Bergström Heramb (32′), 5–1  Robin Öhrlund (53′), 5–2 Tatu Ässämäki (59′), 6–2 Alexander Härndahl (61′), 6–3 Martin Söderberg (82′).


Nästa Hemmamatch

IK Sirius – Hammarby IF
Fre 17 november, 19:00
Studenternas IP

>>Köp biljett till matchen här