Seger mot Frillesås: ”Starkt av oss att stå emot”

Frillesås jagade en kvittering i matchens slutskede men Sirius lyckades hålla undan och tog därmed säsongens första tvåpoängare på bortaplan.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Sirius vann gårdagens bortamatch mot Frillesås med 6-5 efter att ha haft en tremålsledning i halvtid.
– Först och främst så var det väldigt skönt att vinna. Idag är man trött efter alla timmar i buss men känslan är bra, säger Sirius lagkapten David Thorén.

Efter knappt en halvtimmes spel hade Sirius skaffat sig en 3-0-ledning på Sjöaremossen. Redan i matchens tredje minut snappade David Thorén till sig bollen innanför Frillesås straffområde och drog till med ett rappt skott som innebar 1-0 till Sirius. Ted Bergström Heramb och Samuel Heeger såg sedermera till att öka på ledningen till 3-0. Det blåsvarta spelet var kontrollerat och hemmalaget hade svårt att komma till några farliga lägen. I den 35:e matchminuten kom dock ett reduceringsmål från August Klangs klubba. Sirius fick det sista ordet i den första halvleken när Alexander Härndahl smällde in en hörna precis innan halvtidsvilan.

– Den första halvleken var bra. Vi fick matchbilden dit vi ville, både i det offensiva och defensiva spelet, säger David Thorén.

Den andra halvleken började där den första slutade – med Alexander Härndahl som målskytt. Det kom till i den 48:e matchminuten efter att Härndahl brutit en passning på Frillesås planhalva. Han drev sedan in mot straffområdet och avlossade ett hårt skott som tog sig förbi Johannes Gustavsson i hemmalagets mål. Målet innebar 5-1 till Sirius.

Hemmalaget reducerade sedan ganska omgående till 2-5 men Ted Bergström Heramb såg till att Sirius försprång var intakt när han i den 63:e matchminuten satte sitt andra mål för kvällen. Frillesås skulle dock komma tillbaka och skapa nerv i matchen. 3-6 kom i den 66:e matchminuten, 4-6 gjordes knappt tre minuter därefter och när Fredrik Johansson satte 5-6 i matchens slutskede återstod ett par dramatiska tillägsminuter. Sirius lyckades dock hålla undan och vinna med 6-5 och därmed bärgades säsongens första bortaseger.

– Den andra halvleken tycker jag vi börjar på samma sätt som i den första. Sedan börjar vi göra lite fel saker i vår offensiv och Frillesås får kontringar och får tryck på oss. De får bra utdelning på sina lägen medan vi inte lyckas döda matchen, men det är starkt av oss att stå emot i slutet och vinna matchen. Det var viktigt för oss och ett steg i rätt riktning, avslutar David Thorén.

Frillesås BK–Sirius 5–6 (1–4)

Se highlights från matchen här.

Målen

0–1 David Thorén (3′), 0–2 Ted Bergström Heramb (17′), 0–3 Samuel Heeger (28′), 1–3 August Klang (35′), 1–4 Alexander Härndahl (45+3), 1–5 Alexander Härndahl (48′), 2–5 Tero Liimatainen (50′), 2–6 Ted Bergström Heramb (63′), 3–6 Nico Nevalainen (66′), 4–6 Oskar Lundgren (69′), 5–6 Fredrik Johansson (90′).