Seger mot Uralsky TrubnikSirius stod igår för ännu en imponerande insats när laget besegrade Uralsky Trubnik med 4-3.Det har varit mycket matchande för Sirius den sista tiden. Igår spelades den tredje matchen på sex dagar och den spelades borta mot ryska superligans bronsmedaljörer, Uralsky Trubnik. Matchen spelades dock inte på NTZ Stadion i Pervouralsk i Ryssland – utan i Göransson arena i Sandviken.

Sirius har under dessa sex dagar ställts mot tre ryska topplag och fått med sig bra resultat i samtliga matcher. Gårdagens match slutade 4-3 till blåsvart.
– Vi är såklart nöjda över att vi vann mot ett så pass etablerat lag, men vi känner även att det finns mycket mer att ge, så vi är absolut nöjda men vi gör ingen perfekt match, säger Siriusanfallaren Simon Karlsson.

Det var Uralsky Trubnik, som i fjol kom trea i den ryska superligan, som tog ledningen i matchen efter tio spelade minuter. Tre minuter senare kvitterade Sirius genom försäsongens bästa målskytt, Jimi Heinonen.

Innan halvtid tog Sirius ledningen när Teemu Määttä drog på ett hårt skott utanför straffområdet som satt i den bortre burgaveln. Dessförinnan hade Uralsky bränt en straff.

– Det är alltid speciellt att möta ryssar, det går väldigt fort och man blir lätt straffad om man gör något misstag. Det var inget undantag mot Uralsky, det går fort när de trycker på men jag tycker att vi hanterade det på ett bra sätt, säger Simon.

Sirius spelade upp sig i den andra halvleken men det var ändå Uralsky som till en början fick utdelning och ryssarna kunde kvittera till 2-2 i den 69:e matchminuten. Sirius svarade direkt med att återta ledningen genom Simon Karlsson.
-Ja det var bara en hörnretur jag tog vara på. Jag snappade upp bollen och kunde stöta in bollen i nät, men dom är också sköna att göra, säger Simon.

I den 81:a matchminuten var det dags för världens bästa Karlsson igen.
– Kalle (Mårtensson) lade en riktig gräddtårta till mig och jag blev helt ren i mitten och lade in den i botre burgaveln, säger Simon.

Denna gång svarade ryssarnas direkt genom att reducera till 4-3 men närmare än så kom inte Uralsky utan Sirius lyckades hålla ledningen matchen ut. En imponerande insats av blåsvarta.